5-S Webgids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Opzoek naar een Arbodienst

Afgelopen maand was ik opzoek naar een arbodienst die mij kan helpen het ziekteverzuim of arbeidsverzuim tegen te gaan. Ik ben ingeschreven bij een dienst die op zich prima hulp biedt, maar ik vind de maandelijkse kosten zo hoog. Ik wil daar graag van af. Ik maak niet veel gebruik van de dienst en toch kost het aardig wat per maand. Ik was dus opzoek naar een goedkopere dienst waar ik mij kan aansluiten. Het is immers verplicht aangesloten te zijn.  Lees in deze blog hoe ik een dienst gevonden heb en welke ik gekozen heb.

Zoektocht

Ik ben gaan zoeken naar een dienst die mij kan helpen tegen een goedkoop prijsje. Ik ben dus gaan zoeken en toen kwam ik tegen dat ik zocht. Ik vond een bedrijf waar je geen ‘abonnementskosten’ betaald, maar waar je betaald per dienst die ze aanbieden. Zoals het ziek melden van een werknemer en het aanvragen van een second opinion bij een bedrijfsarts.

De Vliegende Arbodienst

Na wat zoekwerk kwam ik dus bij De Vliegende Arbodienst. Dit is een dienstverlener dat zich hoofdzakelijk richt op Middel Kleine Bedrijven (MKB). Ze werken viaq een concept dat niet veel dienstverleners hanteren. Ze werken namelijk niet met zogenoemde abonnementskosten, maar hen betaal je per dienst die zij voor je doen. Wanneer je een bedrijfsarts inschakelt betaal je een ‘X’ bedrag en wanneer je een Second Opinion aanvraagt betaal je een ‘X’ bedrag. Wanneer je er dus weinig tot geen gebruik van maakt is dit super voor jou en je portemonnee. Maak je er juist heel veel gebruik van dan kost dit wellicht meer voor jou als ondernemer. Daarom richt De Vliegende Arbodienst zich voor namelijk op de MKB bedrijven. Inmiddels heb ik al contact gehad met de dienst en het kan bijna niet meer misgaan of ik heb me aangesloten bij de Vliegende Arbodienst.