5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Plisségordijnen met een honingraatplooi wassen

Plisségordijnen met een honingraat plooi zijn een populaire en veelzijdige keuze en worden geleverd met een uniek stoffen ontwerp dat effectief voorkomt dat er direct daglicht en warmte door de deuren en ramen komt. Ze staan bekend om hun isolerende eigenschappen. De plisségordijnen zijn ontworpen met een aantal luchtzakken die de overtollige lucht binnenin opvangen om het hele jaar door het interieur comfortabel en aangenaam te houden en tegelijkertijd de energierekening te verlagen. Maar deze luchtzakken kunnen ook stof en bacteriën uit de lucht vangen, die zich ophopen in de stofplooien. Na verloop van tijd ontstaat er een laag stof op de plisségordijnen waardoor ze er onaantrekkelijk uitzien. Gelukkig is er niet veel meer nodig dan eens in de zoveel tijd een goede schoonmaakbeurt om ze er weer goed uit te laten zien.

Het is belangrijk dat je je goed inleest welke aanpak het beste is om de plisségordijnen te reinigen, zodat ze niet beschadigd raken. Meestal moeten de plooien worden afgestoft of gestofzuigd, of moet de stof worden gereinigd om de ingebedde vlekken te verwijderen. Maar als de hoeveelheid stof meer is, dan wordt geadviseerd om ze te wassen met water. Met het volgen van de juiste tips en tricks kan je je werk een stuk makkelijker maken zonder je raambekleding te vernielen. In dit artikel geven wij een aantal tips voor het wassen van je plisségordijnen met een honingraat plooi.

Verschillende manieren van honingraat plisségordijnen wassen

Overal in huis stapelt stof zich op, dit geldt ook voor de binnenkant van de plooien. Net als de andere huishoudelijke artikelen hebben ook je honingraat plisségordijnen regelmatig onderhoud nodig om er op hun best uit te zien en te functioneren. Bekijk eerst de ondergenoemde stappen voordat je begint met het wassen van je plisségordijnen met een honingraatplooi. 

Stap 1: Controleer je plisségordijn eerst op stof, vuil, pollen en andere vuildeeltjes. Als je in gebieden met veel verkeer woont, vind je een dikke laag stof op je plisségordijn. Zelfs insecten kunnen in de plooien zijn gekropen en zich met andere vuildeeltjes hebben opgehoopt. Verwijder het stof door middel van een plumeau, een licht vochtige doek of een stofzuiger.

Stap 2: Wanneer stap 1 is afgerond dan is het tijd om de handleiding te controleren. Zorg ervoor dat u zich strikt houdt aan de voorgeschreven manieren om te voorkomen dat de hoofdrail en de stof per ongeluk worden beschadigd. U vindt een handleiding bij de productverpakking. Let vooral op het gebruik van zeep of wasmiddel tijdens het wassen. Voorkom chemische reiniging, er zijn altijd andere manieren.

Stap 3: Als u klaar bent om de taak uit te voeren, is het eerste wat u moet doen het verzamelen van alle dingen die u nodig hebt tijdens het reinigen. Voor het wassen van de plisségordijnen en rolgordijnen heeft u een emmer met lauw water en een zachte vloeibare oplossing nodig.

WAARSCHUWING – Voordat u verder gaat met deze stap, dient u contact op te nemen met de fabrikant of winkelier, omdat niet alle plisségordijnen worden aanbevolen om te worden gewassen met water!

Stap 4: Als de stof van het plisségordijn extreem bevlekt is, zal afstoffen of stofzuigen niet goed werken. Wassen is de enige manier om je plisségordijnen er als nieuw uit te laten zien. Voor deze methode moet u de plisségordijnen van uw deuren en ramen verwijderen. Dompel ze in water,  bijvoorbeeld in de badkuip die helpt om de hardnekkige vlekken gemakkelijk kwijt te raken. Water zal in elke hoek van de stof reiken, zelfs in de plooien, en zal het verborgen vuil en puin efficiënt verwijderen. Zorg ervoor dat u de plisségordijnen en rolgordijnen in een zachte vloeibare zeepoplossing wast. Neem geen heet water, want dat kan de stof doen krimpen.

Stap 5: Laat de plisségordijnen na een grondige reiniging bij normaal weer drogen. Probeer geen droger te gebruiken.

Opmerking – Als het wassen u niet heeft geholpen en uw product blijft er slecht uitzien, ga dan voor de professionele ultrasone reiniging. Bij deze methode komt een expert bij u thuis en dompelt uw product onder in een grote schoonmaakoplossing. Na het inschakelen van de machine zullen de hoogfrequente geluidsgolven bellen genereren die al het opgehoopte stof en vuil zonder enige moeite verwijderen.

De beste manier om uw honingraat plisségordijnen mooi te houden en optimaal te laten functioneren, is ze dagelijks te reinigen met een stofdoek of stofzuiger. Wanneer de plisségordijnen gevoelig zijn voor zware vlekken, ga dan voor het wassen. Het schoonhouden van de plisségordijnen zal een toevoeging zijn voor uw interieur, terwijl het de ramen fenomenaal en prachtig maakt!

 

De auteur van deze tekst wordt niet aansprakelijk gehouden voor de gegeven adviezen.

https://www.raamdecoratie.com