5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Spycamera’s

Een spy camera, het klinkt als iets wat alleen in films bestaat. Snel doet het je denken aan James Bond films of detective films waar ze allemaal een spy camera hebben in hun portefeuille of in een van de brillen die je altijd ziet. Het is echter niet alleen iets voor in de film, want het zijn camera’s die zelf toegankelijk zijn voor het gewone publiek. Dus zelf jij zou er een kunnen kopen voor een redelijke prijs. Je hebt namelijk als spion camera’s vanaf 14 euro.

Je kunt het zo gek nog niet bedenken waar allemaal een spion camera in verstopt kan worden. Er zijn tegenwoordig zelfs camera’s die in een auto sleutelhanger verstopt zijn. Dit is ook gelijk een van de goedkoopste camera’s die er is. Daarnaast zijn er zelfs camera’s die in een knoop verwerkt kunnen worden of wat dacht je van een wandklok met een ingebouwde Wifi beveiligingscamera. Deze klok sluit je aan op je Wi-fi netwerk en is vervolgens toegankelijk met een app op je telefoon. Zo zijn er nog heel veel meer verschillende soorten camera’s waarmee gespioneerd kan worden.

Er moet echter wel opgelet worden wat er met de beelden gedaan wordt. In de wet staat namelijk dat het scheiding van privacy is als er ongevraagd beelden worden opgenomen. Je bent in principe strafbaar als je het gebruikt om daadwerkelijk iemand te bespioneren.  Als je van tevoren aangeeft aan de persoon die je filmt is het wel legaal, mits hij of zij daarvoor toestemming geeft. Vergis dit echter niet met de wetgeving van een bewakingscamera, want die is weer compleet anders omdat die op 1 plek is aangebracht. Dus voor de James Bond fans onder ons is het best een leuk idee om tot aanschaf van een Spy camera over te gaan. Gewoon om je weer een beetje kind te voelen.

http://onlinecamerashop.nl