5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Stucloper, welke kant hoort boven en meer

Stucloper gebruik je ter bescherming van je vloer bij het stucen of verven van muren of je plafond. Maar welke kant hoort er boven? Hoe bevestig je de stucloper? Bestaat stucloper alleen uit plastic of zijn er andere varianten? Hier gaan we allemaal antwoorden op geven!

Waar bestaat een stucloper uit?

Er zijn verschillende soorten stucloper. Het meest gebruikelijke type is van plastic, maar er zijn ook varianten van glasvezel of andere materialen. Bij Vendrig hebben we de standaard stucloper, die gemaakt is van karton met een kunststof beschermlaag. Deze stucloper is voornamelijk bedoelt voor eenmalig gebruik. Wil je een herbruikbare variant, dan moet je de stucloper van vilt hebben. Deze stucloper heeft een bovenlaag van vilt en een onderlaag van PE-folie. Hierdoor is het antislip schokabsorberend en geschikt voor buitentoepassingen.

Welke kant hoort boven?

Nu we weten welke soorten stucloper er zijn, dan wil je nu weten hoe je de stucloper het beste kan gebruiken. Bij de goedkoopste stuclopers maakt het niet uit welke kant je boven legt. Deze hebben namelijk geen afwerende folie. Kies je voor een variant met afwerende folie dan moet je de gladde kant naar boven richten. De andere kant, de ruwe kant, gaat op de voer. Zo blijft overtollig stuc niet aan de vloer plakken als je je werk afmaakt. Daarnaast bescherm je jouw vloer ook tegen vocht, verfspetters, beschadigingen en vuil. Bij de vilt variant is het helemaal belangrijk dat je de stucloper goed neerlegt. Hier moet je namelijk opletten dat de vilt kant aan de bovenkant ligt en de PE-folie aan de onderkant.

Hoe bevestig je een stucloper

Om de stucloper aan de vloer vast te maken, kun je plakband of tape gebruiken. Als je plakband gebruikt, zorg er dan voor dat het een soort is dat gemakkelijk verwijderd kan worden. Zorg er ook voor dat de tape of plakband die je gebruikt flexibel, rekbaar en waterdicht is. Op die manier zorg je voor een stevige overloop tussen stuclopers en weet je zeker dat je stucloper goed bevestigd is.

Stucloper kan je ook op de trap gebruiken

Wil je jouw trap beschermen als je daar aan het stucen of verven bent? Ook daar kan je stucloper voor gebruiken. Stof en vuil zijn onvermijdelijk bij het werken op de trap. Maar met stucloper creëer je in een handomdraai een schone werkomgeving. Bovendien is het gemakkelijk om stucloper op de trap aan te brengen en te verwijderen. Dus je bent in een mum van tijd klaar!

 

https://vendrigpackaging.com/vloerbescherming/287-stucloper-30-50-m.html