5-S Webgids
Image default
Sport

Tennissen is top!

Ben jij op zoek naar een sport waar je je volledig aan over kunt geven? Ga dan lekker tennissen! We weten natuurlijk allemaal dat sporten heel gezond is, echter wijst onderzoek uit dat tennis een van de gezondste van allemaal is! Tennis heeft veel positieve invloed op je fysieke en geestelijke gesteldheid. Het is een sport die je heel lang kan beoefenen omdat het niet heel veel negatieve impact heeft op je lichaam.

 

Wanneer jij gaat sporten om vet te verbranden is tennis een perfecte sport. Het is een combinatie van cardio en kracht. Gemiddeld gezien hebben mensen die intensief tennissen ook een lager vetpercentage. Dit heeft heel veel positieve effecten, bijvoorbeeld op je bloeddruk en je cholesterolgehalte in je bloed. Een tennisser heeft daarom een lagere kans op hart- en vaatziekten. Tennis zorgt daarnaast ook voor sterke botten. Een sport beoefenen die veel vraagt van je botten is de beste manier om je botten te versterken. De benen en de armen worden veel belast, wat zorgt voor een sterk boven en onderlichaam. Je motoriek wordt ook vlug beter door het beoefenen tennis. Je gebruikt zoveel verschillende soorten spiergroepen waardoor je lichaam heel goed leert welke spieren er wanneer gebruikt dienen te worden.

 

Je kan gaan tennissen als kind maar ook als volwassene is het nog goed op te pakken. Je hebt natuurlijk wel de juiste gear nodig voor je aan de slag gaat op de tennisbaan.

 

Met k swiss schoenen kan je eigenlijk niet misgaan. Deze schoenen zorgen voor een juiste balans en maken de kans op blessures kleiner. Daarnaast heb je natuurlijk ook een goed tennisracket nodig. Een tennisracket is uiteindelijk een verlengde van jezelf op de tennisbaan. Zorg dat je een racket hebt die goed bij jouw speelstijl.

 

Als je nu nog niet overtuigd ben om de tennisbaan op te gaan weet ik het ook niet meer!

 

https://www.kctennis.nl/