5-S Webgids
Image default
Onderwijs

Terug naar school en volwassen leren

Een aantal jaren geleden nam ik de sprong en ging terug naar de universiteit om een nachtopleiding te volgen. Hoewel het goed is om de kwalificatie te hebben en het was zeker gunstig voor mij in mijn carrière, is die weg beladen met moeilijkheden en het is niet iets dat een potentiële student lichtvaardig moet nemen.

Elke vorm van onderzoek, op de juiste manier uitgevoerd, is tijdrovend. Een groot deel van het eerste en tweede jaar van mijn eigen opleiding was het organiseren van mijn leven rond mijn studie. Met veel levens opgenomen met gezinnen en carrières, wordt het beheer van de studie nog een andere taak in je leven.

Voordat u zich aanmeldt voor een cursus, zijn er enkele belangrijke zaken die u moet overwegen.

Neem de tijd om te beslissen wat je wilt of moet doen.

We zijn heel blij dat we een bloemschik- of houtbewerkingsles kunnen geven voor 10 weken, maar een cursus van 3 of 4 jaar moet goed worden nagedacht. Zorg dat het iets is waar je echt in geïnteresseerd bent. Waarom wil je het doen? Is het voor werk, plezier of een andere reden?

Wees realistisch

Kijk goed naar de cursus die u wilt doen. Het heeft geen zin om een ingenieursdiploma aan te nemen als je altijd een hekel hebt gehad aan wiskunde.
Denk je dat je de uitdaging aankan?
Heb je de basisvaardigheden om deze cursus te doen?
Welke andere cursus past misschien beter bij jouw capaciteiten en interesses?

Kijk naar de beperkingen van je tijd.

Voor mensen met gezinnen en andere verplichtingen van buitenaf is dit essentieel. Overweeg hoe vaak je moet gaan, het externe werk – het huiswerk en andere projecten. Hoeveel tijd nemen ze in beslag? Heb je echt de tijd om het te doen?

Denk aan het mogelijke effect op familie en naasten

Het gezin en degenen waarmee we ons leven doorbrengen, hebben herinneringen nodig dat we ze niet zijn vergeten. De studie gaat ook over hen, als ze worden beïnvloed. Ze zullen aandacht nodig hebben, misschien een beetje meer dan normaal als je je op je studie concentreert.

Zorg voor je gezondheid

Voor veel mensen kan stress een groot probleem zijn, vooral omdat ze waarschijnlijk al heel lang buiten het onderwijs zijn. Ze maken zich zorgen over opdrachten en andere projecten. Ze piekeren over hun capaciteiten. Ze hebben ook veel langere dagen vanwege de lessen. Daarom is er een behoefte om voor uw gezondheid te zorgen, met oefening, goed voedsel en voldoende slaap en al die andere aanbevelingen die gezondheidsprofessionals ons geven.

Is het de moeite waard? Ja, ik denk van wel. Er is een groot gevoel van prestatie en het laat duidelijk zien dat we op elk moment van ons leven studie kunnen volgen, zodra we de wil en de tijd hebben.

http://www.obs-buinen.nl/