5-S Webgids
Image default
Vervoer en transport

Tips over een goed werkende buitenboordmotor

Om een buitenboordmotor te krijgen waar u lang plezier van zult hebben, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden, voordat u er één aanschaft. Bij Justmarine zijn we experts op het gebied van allerlei soorten bootbuitenboordmotoren. We bieden onder andere richtlijnen voor het correct instellen en behalen van de potentiële levensduur van een motor. Daarnaast geven we ook aanbevelingen voor een breed scala aan specifieke modellen die langer meegaan. De levensverwachting is deels afhankelijk van het tijdig verversen van olie en vloeistof van de onderste unit en andere periodieke onderhoudsstappen.

De belangrijkste tips

De buitenboordmotoren van vandaag zijn een grote stap voorwaarts ten opzichte van de units die men jaren geleden produceerden. Just Marine gaat met zijn tijd mee, waar het aankomt op reparaties, nieuwe motoren, innovatieve ontwerpen, lagere emissies, nieuwe metaallegeringen en betere corrosiewerende coatings, met de nieuwste buitenboordmotoren van alle merken. Buitenboordmotoren zijn de meest gebruikelijke oplossing zijn voor kleine vaartuigen. Dankzij jarenlange ervaring met de verkoop, service en verhuur van nieuwe en gebruikte boten, hebben we belangrijke tips voor diegenen die op zoek zijn naar een buitenboordmotor.

Het vermogen

Als u van snelheid houdt, dan moet u aan vermogen denken. Welk vermogen u kiest is tevens afhankelijk van de grootte van uw boot en hoe u het wilt gebruiken. Daarnaast moet het proportioneel zijn met uw bootmaat. Een kleine buitenboordmotor doet zijn werk niet goed op een grote boot en andersom is ook geen succes. Wij geven u graag advies om u te helpen een motor te vinden met een vermogen dat bij uw boot past.

Het budget

Ten tweede moet u rekening houden met de kosten. Sommige motoren zijn duurder dan andere, dus uw budget is van invloed op de motoropties die u zich kunt veroorloven. Als u van plan bent om een nieuwe motor te kopen met een goede fabrieksgarantie en financiering, zijn er veel opties beschikbaar die passen bij uw behoeften en budget.

Het verbruik

Overweeg het brandstofverbruik. Een lager verbruik is niet alleen beter voor het milieu, maar u gebruikt ook minder brandstof en verkleint uw ecologische voetafdruk. Het totale bereik van uw boot is de grootte van uw brandstoftank in liters, vermenigvuldigd met het aantal kilometers dat u per liter brandstof kunt afleggen. Dus als u een efficiëntere motor kiest, kunt u verder varen, voor u weer moet tanken.

De levensduur

Overweeg een duurzame buitenboordmotor. Aangezien er tegenwoordig veel opties op de markt zijn, kunt u het beste nagaan welke buitenboordmotoren in de regel lang meegaan. Koop bij een betrouwbare fabrikant en koop een motor die bekend staat om zijn duurzaamheid. Bij Justmarine heeft u keuze uit een breed assortiment.

Het merk

Bekijk ten slotte uw favoriete merk buitenboordmotoren. Toonaangevende merken hebben betere modellen. U kunt onze cataloguslijst gebruiken om uw favoriete merk van de gewenste motorfabrikanten te krijgen.