5-S Webgids
Image default
Huishoudelijk

Waar je niet aan denkt bij het kopen van een keuken

Bij het kopen en inrichten van een nieuwe keuken is er veel om over te denken. Wat voor soort koelkast wil je? Hoeveel vriesruimte? Ga je koken op gas, electra of inductie? Hoeveel kastjes? En welke kleur en design? Wat voor soort afzuigkap is het meest geschikt? Welk merk inbouwapparatuur? Zelfs over de kraan moet je nadenken.

Logisch, de keuken is een belangrijke ruimte in je huis. Het is waar je ’s ochtends je eerste koffie drinkt. Hier maak je ontbijt en avondeten en drink je samen met de kinderen een kop thee, terwijl ze je vertellen over hun schooldag.

De keuken is een sociale plek. Het is de plek waar je samen met vrienden kunt koken en waar feestelijke maaltijden worden bereidt. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of bij verjaardagen. Niet voor niets was in vroeger tijden de keuken het hart van elk huishouden. En dat is nog steeds zo.

Maar over één ding wordt vaak niet nagedacht: het plafond van de keuken.

Het belang van een goed plafond in de keuken

Er zijn diverse redenen waarom het toch goed is om even stil te staan bij het plafond in de keuken. Om te beginnen wil je natuurlijk dat deze belangrijke ruimte er goed uitziet. Daar past een plafond waar de verf vanaf bladdert natuurlijk niet bij. Je wilt een strak plafond, dat past bij de sfeer die je keuken moet ademen. Een plafond ook weinig onderhoud nodig heeft. Bij het koken komt veel vocht vrij, dus daar moet je rekening mee houden bij de keuze voor het plafond.

Een spanplafond is een geweldige oplossing. Een spanplafond biedt de keuze uit vele kleuren en motieven, is zijn snel geïnstalleerd en gemaakt op maat. Of u nu een stuk vlees braadt, frietjes bakt, of lekkere groenten stoomt, het maakt niet uit. Een spanplafond in de keuken kan het hebben.

https://plameco-engelen.nl/toepassingen/plafond-keuken/