5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Tips voor schilderen in de winter

U kunt ontmoedigd raken bij het idee om in de winter met een schildersproject te beginnen. Het is waar dat u misschien niet wilt schilderen buitenshuis bij nat weer, omdat de verf strepen krijgt als het wordt blootgesteld aan regen. De muur kan zelfs worden beschadigd door het vocht. Binnen schilderen is gemakkelijker, zolang het goed wordt gedaan. De enige zorg kan zijn dat lagere temperaturen betekenen dat het schilderwerk trager droogt dan u misschien verwacht, maar zolang u er de tijd voor neemt, mag dit de pret niet drukken. Als u van plan bent om in de winter te schilderen, vereist dit zorgvuldige afwegingen, bijvoorbeeld de kwaliteit van de verf, de oppervlaktebehandeling, het kleurtype en de buiten- of binnentemperatuur. Deze bepalen allemaal hoe uw project zal verlopen en of het succesvol zal zijn. Hieronder staan ​​enkele handige tips die u kunt controleren, voordat u schilderwerk in de winter aanpakt.

Binnen schilderen

Om uw werk gemakkelijk te maken, moet u ervoor zorgen dat de kamertemperatuur tussen 10 en 30 graden Celsius is en dat u voldoende luchtcirculatie heeft. Dit betekent dat u mogelijk uw elektriciteitsrekening een beetje moet verhogen. Ook zal de verf sneller drogen als u de luchtcirculatie kunt verhogen door deuren en ramen te openen. Zorg er echter wel voor dat er geen regen of sneeuw naar binnen komt. U kunt ventilatoren of luchtverhitters gebruiken om het droogproces te versnellen. Op deze manier zal de lucht bovendien niet te veel afkoelen, want ook dit kan er toe leiden dat de verf maar langzaam droogt.

Buiten schilderen

Wilt u buiten schilderen? Dan is het belangrijk dat u voor de juiste verf kiest, zoals 4-seizoenenlakken. Zelfs als u deze speciale verf in huis haalt, is het wel belangrijk om enkel te verven, wanneer het kwik niet lager is dan nul graden. Niet iedere verf is geschikt voor deze koude temperaturen. Kiest u de verkeerde verf? Dan kan het maanden duren voordat het geheel droog is. U kunt dus enkel normale verf gebruiken, wanneer het overdag en ’s nachts niet kouder wordt dan vijf graden. Rond oktober en november gaat de luchtvochtigheid omhoog. Hierdoor kunnen bepaalde verfsoorten niet meer volledig drogen of ze worden dof. Het gewenste resultaat blijft uit en dat is natuurlijk zonde van uw werk. Ga dus voor de juiste verf en controleer altijd de weersvoorspelling voor u aan de slag gaat. Dan kunt u zelfs in de winter een prachtige en glanzende verflaag aanbrengen.

https://www.molenaaronderhoud.nl/