5-S Webgids
Image default
Financieel

Trading bots: de automatische piloten voor crypto handelaars

Met een trading bot kun je jouw leven aanzienlijk gemakkelijker maken. Als je handelt in cryptovaluta’s tenminste. De cryptomarkt staat nooit stil en als je daar winst wilt maken zou je eigenlijk 24/7 aan je scherm gekluisterd moeten zijn. Dat is natuurlijk niet realistisch. Het zou erg makkelijk zijn als er iemand of iets was die de markt kon blijven inspecteren en jouw instructies kon opvolgen als je slaapt, boodschappen doet, naar een verjaardag bent of eten kookt. Het goede nieuws is dat een dergelijke oplossing bestaat, in de vorm van een trading bot.

Automatische piloot als jij er niet bent

Een trading bot is eigenlijk niets anders dan algoritmische handelssoftware voor de cryptomarkt. Smart Crypto Bot is hier een goed voorbeeld van. Je geeft door wat je wilt dat het programma doet als er iets belangrijks gebeurt en het programma zal de koers monitoren en uit jouw naam handelen. Uiteraard staat deze dan ook in contact met je favoriete exchange. De trading bot is altijd beschikbaar, nooit vermoeid of emotioneel en, als jij alles goed hebt ingesteld, deze maakt ook geen fouten.

Een trading bot is geen wondermiddel

Wat je wel goed in de gaten moet houden is dat een trading bot zoals Smart Crypto Bot, geen wondermiddel is. Ze kunnen je werk waarnemen totdat jij weer klaar bent om aan de slag te gaan. Stel je iets verkeerd in, dan kan dat een reeks verkeerde acties teweeg brengen en dat kan dan weer tot grote verliezen leiden. Als je de trading bot te lang aan laat staan, dan kunnen de veranderingen op de markt dusdanig groot zijn dat jouw instellingen niet meer actueel zijn.

Is een trading bot wat voor jou?

Natuurlijk kun jij alleen beslissen of het verstandig is om te investeren in dit soort algoritmische software. Gelukkig zijn de kosten niet erg hoog en zal je er financieel weinig aan achteruit gaan. Wat je wel kunt doen, als je nog twijfelt, is van gratis proefperiodes gebruik maken. Er zijn enkele aanbieders van deze software die je die optie geven. Op die manier kun je alvast zien hoe het is om met een trading bot te werken en kun je ook bepalen of jij je er comfortabel bij voelt. De trading bot blijft natuurlijk een computerprogramma en geen mens. Gaat er iets mis terwijl je weg bent, dan ben jij uiteindelijk altijd nog de verantwoordelijke.