5-S Webgids
Image default
Vervoer en transport

Update over elektrisch rijden en laadpalen

Ongeveer 88% van alle nieuw geregistreerde stekkerauto’s in Nederland is volledig elektrisch. In de maand mei zat er maar slechts een plug-inhybirde auto bij de tien best verkochte geëlektrificeerde voertuigen. Als we kijken naar de eerste vijf maanden van 2018 dan gaat de Tesla Model S aan kop met 1.113 verkochte exemplaren, gevolgd door de Volkswagen e-Gold met 1.036 exemplaren.

Test met slim opladen

De provincies Gelderland en Overijssel gaan een proef houden waarbij ze 2.250 extra laadpalen voor auto’s plaatsen in openbare ruimtes waar 4.500 auto’s tegelijkertijd kunnen laden.

Verplichte oplaadpalen bij nieuwe huizen

Om mensen te overtuigen om elektrisch te gaan rijden overweegt de Britse overheid verplichte laadpalen bij nieuwe huizen. Het land wil de verkoop van nieuwe auto’s die rijden op benzine of diesel in 2040 helemaal stoppen. De uitstoot van schadelijke gassen moet in 2050 met 80 procent zijn gedaald.

Best verkochte auto van 2018

In de eerste zes maanden van 2018 zijn er meer dan achttienduizend exemplaren van de Nissan Leaf verkocht in Europa. Daarmee is de Nissan Leaf de best verkocht elektrische auto in Europa. Sinds de Nissan Leaf voor het eerst werd geïntroduceerd in 2010 zijn er wereldwijd meer dan 340.000 exemplaren verkocht. De Nissan Leaf werd in 2011 uitgeroepen tot Auto van het jaar.

http://reithpower.nl/