5-S Webgids
Woningen

Velvet is de trend!

Velvet meubelen zijn helemaal hot! De zachte glanzende stof is weer helemaal terug van weggeweest en meubelen met deze stof passen uitstekend bij de verschillende interieurstijlen. Vroeger werd er voornamelijk over velours of fluweel gesproken, maar tegenwoordig gebruiken we de Engelse benaming voor de stof met de luxueuze uitstraling, namelijk velvet. Je kunt kiezen voor een velvet bank, velvet stoelen, een velvet fauteuil en er zijn zelfs poefjes en barkrukken met velvet. Juist omdat de stof zo in de smaak valt, is er van alles in te krijgen én ook nog eens in allerlei kleuren.

Zacht, luxueus en prachtige kleuren

De velvet stof wordt gemaakt van katoen of zijde, geweven met openstaande lusjes. Deze lusjes worden doorgesneden waardoor je het effect van de kleine ‘haartjes’ krijgt. Juist die zachte ‘haartjes’ zijn kenmerkend voor velvet. Als je met je hand over de stof veegt, krijg je een schitterende kleurdynamiek. Het is zeker een duurzame stof waardoor de meubelen van velvet lekker lang mee gaan.

Een ruime keus aan velvet meubelen

Er is wel een klein verschil met de ouderwetse velours stof. Deze wordt eigenlijk net op een andere manier geweven dan velvet. Hierdoor is het velours meestal zwaarder dan velvet. Dit velours moet vaak ook meer opgeruwd worden, waardoor je minder glans hebt en meer structuur. Het velours is ook minder zacht dan velvet. Velours wordt dan ook vaak eerder gebruikt voor gordijnen, terwijl tegenwoordig voor de trendy meubelen vooral velvet wordt gebruikt en dat valt zeer goed in de smaak. Bij Skogen heb je een ruime keus, neem gewoon eens een kijkje. Ook de nieuwe Boucle stoelen zijn erg fraai.

Gerelateerde artikelen

Kies bij een ontstopping in Aalsmeer voor de beste loodgieter

Vilt onder uw stoel voorkomt krassen

Waarom verduurzamen met een warmtepomp?