5-S Webgids
Woning en Tuin

Verhuizen doe je zo!

We weten allemaal hoeveel tijd en moeite er in een verhuizing zit. Je moet constant van alles regelen en er komt geen einde aan. Door veel mensen wordt een verhuizing gezien als een zeer stressvolle periode. Dit is ook zo, maar in dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je een verhuizing iets minder stressvol kan maken.

1.      Stapelen op kwetsbare spullen

Een verhuiswagen zul je nooit of te nimmer in een keer vol kunnen laden. Dit komt omdat je niet alle op elkaar kunt stapelen. Doe dit ook niet. Zet bijvoorbeeld geen zware op je dure bankstel. Je wilt natuurlijk geen schade aan je nieuwe bankstel.

2.      Loop de verhuizers niet in de weg

We weten allemaal dat je wilt controleren of alles goed verloopt. Maar de verhuizers weten precies wat ze doen. Ze hebben genoeg ervaring om jouw verhuizing goed te laten verlopen. Heb dus een beetje vertrouwen in bijvoorbeeld je verhuisbedrijf in Limburg.

3.      Pak de dozen niet gelijk uit

Wanneer de verhuizing is afgerond, is het verstandig om allereerst alle meubels op de plek te zetten voordat je de dozen uit gaat pakken. Wanneer Alles op de plek staat en is schoongemaakt, kun je eens langzaam de dozen uit gaan pakken. Als je alle dozen hebt voorzien van een label zal het uitpakken ook nog eens een stuk sneller gaan

4.      Doe geen tape op je meubels

Vaak wordt er tijdens een verhuizing tape geplakt op verschillende meubels. Mensen tapen bijvoorbeeld een kast dicht zodat de deuren niet constant open en dicht gaan. Op het eerste gezicht lijkt dit best een slim idee. Maar wanneer je de tape eraf gaat doen, kan het voorkomen dat de lak loslaat. En dit wil je natuurlijk niet.

Dit was het dan, verhuizen doe je zo. Ik hoop dat je iets aan de tips gaat hebben en veel succes met de verhuizing!