5-S Webgids
Image default
Woningen

Vinyl vloeren, met een echte hout-look

Wil je liever geen echte houten vloer of houd je niet van laminaat? Kies dan voor een Vinyl vloer. Als je een goede vloer uitzoekt is deze nauwelijks van laminaat te onderscheiden en toch is het een heel stuk gemakkelijk te leggen – en ook schoon te houden.

Zo is deze vloer gemaakt van kunststof waardoor je het gemakkelijk met water en schoonmaakmiddel kunt reinigen.

Goed schoon te houden

Een van de belangrijkste nadelen van een laminaatvloer is immers dat je deze nooit te nat mag maken. Mocht je je was op de hand willen laten drogen, dan doe je overigens ook niet heel lang met laminaat. Wordt deze te vochtig, dan kwelt hij immers weg. Vandaar dat een Vinyl vloer een echte plus is voor mensen die graag met een flink sopje door het huis gaan.

Oneindig veel mogelijkheden

Een vinyl vloerbedekking is gemaakt van kunststof en wordt ook wel een ‘PVC-vloer’ genoemd. Net als bij het leggen van een laminaatvloer heb je ook hier meerdere lagen nodig. Denk hier dus goed bij na voordat je eenmaal begint met leggen.

Echter zit de bekende ‘schuimlaag’ al aan de rol Vinyl. Meestal zijn de rollen zo’n 4 meter breed waardoor je niet al te lang bezig bent met het leggen van je nieuwe vloer.

Vinyl kan naar ieders smaak worden gekocht. Zo zijn er vloeren met een opdruk die de schijn wekt van een houten vloer maar zo zijn er ook tal van andere motieven mogelijk!

https://www.parket-winkel.be