5-S Webgids
Image default
Onderwijs

Volg een cursus keuren elektrisch gereedschap voor veilig werken met apparaten

Door een cursus keuren elektrisch gereedschap te volgen bekwaamt u zich in het veilig gebruiken van allerlei apparaten. Dit is erg belangrijk. Het werken met apparaten is in veel gevallen zonder risico mits de veiligheidseisen worden gerespecteerd en mits het desbetreffende apparaat in orde is. Als u een cursus keuren elektrische apparaten heeft gevolgd kunt u daarna zelfstandig onderzoek uitvoeren naar de deugdelijkheid van apparaten binnen uw bedrijf of bij derden.

Zorg voor veilige apparaten bij uw bedrijf

Werken met apparaten moet onder alle omstandigheden veilig zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat heeft niet altijd met het apparaat zelf te maken, het kan ook fout gaan als de gebruiker geen bescherming voor de ogen of handen gebruikt. Het is natuurlijk erg belangrijk dat het apparaat technisch in orde is. Tijdens een cursus keuren elektrische apparaten leert u de NEN 3140 op juiste wijze toepassen. Deze norm bevat veiligheidseisen die aan de orde komen in de cursus keuren van elektrische apparaten. Door deze punten systematisch langs te lopen bij het keuren mist u geen enkel aandachtspunt.

Waar kan ik een cursus volgen om apparaten te keuren?

Wilt u ook een cursus keuren elektrisch gereedschap volgen? Dat kan bij Omega Training & Inspectie. Zij verzorgen cursussen door geheel Nederland voor een standaard tarief. De cursus neemt maar één dag in beslag en na afloop bent u of is uw medewerker volledig bevoegd om keuringen van apparaten uit te voeren. Deze cursussen worden door heel Nederland gegeven. U kunt op de website zien welke locaties beschikbaar zijn en u daar ook direct inschrijven. Als u zich met meerdere personen van hetzelfde bedrijf inschrijft dan ontvangt u bovendien een aantrekkelijke korting op het cursusgeld. Tijdens de cursusdag is een heerlijke lunch voor de cursisten bij de prijs inbegrepen.

https://omegatraining.nl/