5-S Webgids
Image default
Financieel

Voor online bookmakers moet je in het buitenland zijn

Voor online bookmakers moet je in het buitenland zijn

Online geld inzetten is in Nederland officieel verboden. Spelen in online speelhuizen mag eigenlijk helemaal niet en de enige stichting die sportweddenschappen aan mag bieden is TOTO. Totdat de Wet op de Kansspelen is aangepast op de komst van het online inzetten zal dit ook wel zo blijven. Maar wie dit wel eens gedaan heeft via een online bookmaker,  weet dat dit wel degelijk mogelijk is.

 

Inzetten via de TOTO

Ook al is online inzetten in Nederland eigenlijk strafbaar, als jij ervan houdt wel eens een weddenschap te plaatsen word je zeker niet opgepakt. Het zijn dan eerder de online bookmakers die het haasje zijn en daarom zie je dat in Nederland ook echt alleen de TOTO sportweddenschappen aanbiedt. En deze zijn aan strenge regels gebonden. Live spelen kan bijvoorbeeld niet en je mag ook niet inzetten op acties van individuele spelers. Dit is om de speler te beschermen en om de spelers niet de aanleiding te geven om fraude te plegen. Je kunt spelen via de TOTO daarom saai noemen, maar ‘veilig’ is een veel betere omschrijving.

 

Inzetten via andere online bookmakers

Veel Nederlandse spelers gaan daarom naar andere online bookmakers en volgens de regels moeten deze dus altijd in een ander land gevestigd zijn. De websites zijn daarom in een andere taal, maar sommige bieden wel Nederlandse klantenservice aan. Als je gaat inzetten via één van deze sites neem je dus een risico. Zorg er daarom altijd voor dat je zeker bent dat de licenties in orde zijn, dat er veilige betaalopties worden aangeboden (iDeal is het beste) en dat je persoonlijke gegevens ook veilig zijn. En wil je echt zekerheid, dan is de TOTO voor Nederlanders altijd de meest betrouwbare optie.