5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Wanneer kiest u voor een loodgietersbedrijf Amstelveen?

Het kan zo maar ineens voorkomen dat u een lekkage heeft of het water in een afvoer niet meer wegstroomt. U zou kunnen proberen om dat zelf op te lossen, maar in veel gevallen lukt dat niet.

Het verhelpen van een lekkage

Wat kunt u doen als er in huis water van boven naar beneden komt. Dan weet u op de eerste plaats zeker “u heeft een lekkage”. Als er boven een badkamer is, dan weet u bijna zeker dat de lekkage vanuit de badkamer komt. U kunt natuurlijk eerst zelf proberen om de lekkage op te lossen. Dat is tegenwoordig een probleem. De leidingen zijn in de wand weggewerkt. U kunt het risico nemen door op de plaats waar het nat is de ruimte vrij te maken door het weghakken van een wandtegeltje. Als u een tegel weggehakt heeft, komt u hoogstwaarschijnlijk tot de ontdekking dat de lekkage niet op die plaats is. U zou nog meer weg kunnen hakken om bij de plaats van de lekkage te komen. Waar de lekkage vandaan komt, kunt u met het blote oog moeilijk bepalen. Daarom is het verstandiger, als u woonachtig bent in Amstelveen, een loodgieter uit de streek te benaderen. U kunt een loodgietersbedrijf Amstelveen bellen en de situatie uitleggen. Ze komen snel langs. Het loodgietersbedrijf Amstelveen weet uit ervaring dat lang wachten geen optie is, omdat er dan nog meer schade ontstaat. Door gebruik te maken van detecteringsapparatuur kunnen ze bepalen waar de lek zit. Ze hoeven niet te breken in de badkamer. Alleen op de plaats van de lekkage moeten ze de ruimte vrij maken om bij de lekkage te komen. Ze kunnen dan de lekkage verhelpen en de muur weer in orde maken. Een verzekeringsmaatschappij zal graag de rekening aan het loodgietersbedrijf betalen. Ze weten uit ervaring dat een lekkage laten verhelpen goedkoper is, dan wanneer u er zelf aan zou beginnen.

Wat moet u doen bij een verstopping?

Wanneer het water in de afvoer en toilet niet meer wegstroomt dan kunt u ervan uitgaan dat er een verstopping is. Is het alleen de afvoer, in bijvoorbeeld de keuken, waarbij het water niet wegstroomt dan zou u dat kunnen proberen te verhelpen met middelen die u in een winkel kunt kopen. Tegenwoordig zijn er voor een afvoer goede ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar. Voordat u deze middelen gebruikt, is het verstandig om eerst een Plopper te gebruiken. Het is een zuignap aan een steel. Door de zuignap over het afvoer gat te plaatsen en er een op en neer gaande beweging mee maakt, ontstaat er een onderdruk. Daardoor zou de verstopping verholpen kunnen zijn. Is dat niet het geval, dan kunt u het ook proberen met kokend water. Dat kan helpen als de verstopping afkomstig is van zeepresten. Daarna kunt u overgaan tot de chemische middelen.

Loodgieter Amstelveen

Blijft de verstopping aanwezig dan kunt u de loodgieter Amstelveen spoed benaderen. De loodgieter Amstelveen spoed zal eerst u verhaal aanhoren en dan met spoed bij u langskomen. Ze weten al snel waar de verstopping zit. In veel gevallen zit de verstopping buiten uw huis. Hij zal hiervoor een gat maken op de plaats waar de afvoerbuis uw huis verlaat. Is de leiding blootgelegd, dan zal hij in de afvoerbuis een gat boren van ongeveer 10 cm. Daarin stopt hij vervolgens een slang met een blaaskop. Is de slang ver genoeg in de leiding dan zal hij de verstopping wegblazen met een hoge druk. Daardoor zal de verstopping verholpen zijn. Vervolgens maakt hij de afvoerbuis dicht en ook het gat wat hij gemaakt heeft. Wanneer de stenen zijn teruggeplaatst, zijn alle werkzaamheden klaar. Begin aan deze werkzaamheden niet zelf, maar laat het ook over aan een erkende loodgieter.

https://loodgieter-amstelveen.nu/