5-S Webgids
Energie

Voordelen van een elektrische cv.

Voordelen van een elektrische cv.

Overstappen op all electric en van het gas af wordt steeds populairder en gemakkelijker door het groeiende aanbod van elektrisch aangedreven apperatuur, bovendien zal de gasprijs gaan stijgen terwijl de stroomprijzen juist zullen gaan dalen.

Een elektrische cv ketel kan in algemeenheid een prima oplossing zijn voor het verwarmen van je woning of bedrijfspand. Het is een bijzonder veilige manier van verwarmen en kan zeer goed toegepast worden in combinatie met andere systemen.

Omdat er geen verbranding plaatsvindt is er geen kans op koolmonoxide vergiftiging en er is ook geen afvoer nodig naar buiten door het dak en/of muur. Een elektrische cv is zo goed als onderhoudsvrij maar ook goedkoper om te installeren dan een gasketel of een warmtepomp.

Elektrische cv ketels zijn stil, betrouwbaar en breed inzetbaar. Een elektrische cv ketel slijt verder niet of nauwelijks en raakt niet vervuild door verbranding van gas.

 

 

Een elektrisch cv-ketel is compleet stil, er is geen geluid van een ventilator zoals bij een gas cv-ketel, geen geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en geen buitengeluid zoals je hebt bij een warmtepomp.

Met een elektrische ketel kun je gewoon cv-water van 70°C maken. Dat is van belang voor de vele woningen waar radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’ waarmee dit dan ook prima kan worden toegepast. Dit in tegenstelling tot een warmtepomp waarbij een ‘laag temperatuur systeem’ echt noodzaak is. In tegenstelling tot een grondwater warmtepomp is het niet nodig om gebruik te maken van dure bronnen die geboord moeten worden. Er is geen sprake van hinderlijk geluid zoals dat voorkomt bij de buitenunits van lucht/waterwarmtepompen.

Een elektrische CV slijt nagenoeg niet,  en ook zo goed als onderhoudsvrij. 
De kans op koolmonoxidevergiftiging is uitgesloten en de koolmonoxidemelder zal tot het verleden behoren.

 

De voordelen van de elektrische CV op een rijtje:

  • Een elektrische cv is bijzonder stil in gebruik. Helemaal als je deze vergelijkt met een warmtepomp
  • Voordelig in aanschaf
  • Zo goed als onderhoudsvrij
  • Geen rookgasafvoer nodig
  • Geen kans op CO2 vergiftiging
  • Ideaal in combinatie met een elektrische boiler of doorstromer
  • Je kan je huidige radiatoren en/of vloerverwarming gewoon blijven gebruiken
  • De gasketel is in de meeste gevallen makkelijk om te wisselen voor elektrische variant

 

Een bedrijf die al tijden elektrische cv’s verkoopt, en een goed voorbeeld is van een modern bedrijf met oog voor de toekomst is elektrischeboiler.eu. 
Zij verkopen elektrische cv’s van Elterm, simpele techniek, maximale besparingen en langdurig comfort. De Elterm elektrische cv’s zijn te gebruiken voor de vloerverwarming en radiatoren.

De digitale display op de Elterm elektrische cv ketel is gemakkelijk af te lezen. Bij de 9,12,18 of 24 KW is het vermogen handmatig in te stellen. Maar; voor dit vermogen heb je een 3 Fase aansluiting nodig, voor de 4 en 6 KW is dit niet nodig, deze kan op 1 fase en Nul in 230Vac  worden aangesloten.

De tempratuur valt traploos in te stellen van 5 t/m 70 graden, voor de vloerverwarming is dit 5 tot 40 graden celcius.

De elektrische CV is voor spanningsloze en niet modulerende thermostaten. Het betreft een analoge aan/uit termostaat, die je voor een klein bedrag bij kunt bestellen, evenals de vuilafscheider die ervoor zal zorgen dat eventueel CV water niet in de meegeleverde  A klasse pomp terecht zal komen.

De Elterm elektrische CV ketel is te verkrijgen in onderstaande uitvoeringen; 4KW(tot 50m2), 6 KW (tot 70 m2), 9KW (tot 110m2), 12 KW(tot 150 m2), 18 KW(tot 220 m2), 24 KW(tot 300 m2). Het is ook mogelijk het vermogen handmatig in te stellen op 33% 66% of 100%.

Op de website van elektrischeboiler.eu kan je overigens ook terecht voor aanschaf van elektrische boilers, elektrische kachels en doorstroomapparaten.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/

Gerelateerde artikelen

Waarom de overheid moet inzetten op hernieuwbare energiebronnen

Een elektrische kachel, een duurzame en veilige keuze.

Energie Vergelijken – Onafhankelijk Energieleveranciers