Voordelen van een online psycholoog

Hoe een online psycholoog kan helpen

Online behandeling is een steeds vaker gebruikte methode ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid. De flexibele aard van de diensten en de betaalbare prijzen (in vergelijking met fysieke therapie) maken het voor velen een aantrekkelijke oplossing. Deze vorm van therapie verschilt niet veel van de traditionele therapie. Zowel online als in persoon bieden psychologen professionele hulp aan cliënten bij het omgaan met de geestelijke gezondheidsproblemen in hun leven – of dit nu klinisch is (bijv. depressie of angst), door omstandigheden (relatieproblemen of een nieuwe baan) of individueel (de onvermijdelijke ups en downs van het leven). Het maakt niet uit waar ze werken, psychologen moeten dezelfde vergunningen en referenties hebben om therapeutische hulp te kunnen bieden.

Wat is een online psycholoog?

Een online psycholoog is niet anders dan een psycholoog die je in een kantoor zou zien. Online psychologen hebben een graad in psychologie, en ook de professionele opleiding en de vaardigheden die nodig zijn om iemand te helpen met de uitdagingen van het leven en met psychische problemen. Online psychologen kunnen een grote verscheidenheid aan mensen helpen en vele soorten geestelijke gezondheidsproblemen behandelen, waaronder:

  • Depressie en angst
  • Langdurige woedeproblemen
  • Rouwen om de dood van een familielid
  • Omgaan met verslaving
  • Het overwinnen van stressvolle situaties
  • Door emotionele barrières heen breken om een doel te bereiken

Online psychologie op maat

Bij E-Consulenza helpen we allerlei mensen de cyclus van depressie te doorbreken, hun angst te verminderen, de kwaliteit van hun persoonlijke relaties te verbeteren, en meer volwaardige, doelbewuste levens te leiden door het aanbieden van gepersonaliseerde en op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde psychotherapie. Als je het ook iets lijkt om aan jouw geestelijke gezondheid te werken met een online therapeut, kun je beginnen met het plannen van een eerste consult door te klikken op de bovenstaande link. Ons team houdt zich bezig met specialisaties op gebieden als depressie en angst behandeling, relatietherapie, PTSS en trauma herstel, Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Dialectische Gedragstherapie (DBT), middelenmisbruik, EMDR en persoonlijke ontwikkeling.

Ook stress komt veel voor. Er zijn veel gezonde manieren om stress te verlichten. Meerdere methoden kunnen ook samen gebruikt worden. Deze methodes helpen om stress te verlichten die men op verschillende niveaus beïnvloedt, zoals lichamelijk en emotioneel. Het is belangrijk dat de methode gezond is en op lange termijn zal werken. Op korte termijn kan het bijvoorbeeld werken om te eten – comfort food. Maar als het eten een primaire methode wordt om met stress om te gaan, kan dat de gezondheid op lange termijn aantasten. Dit kan resulteren in een andere potentiële stressfactor, een slechte lichamelijke gezondheid.

Praten met een therapeut over stress kan een idee zijn bij het aanpakken en verminderen van stress op de lange termijn. Na je te hebben leren kennen, kan een therapeut je gezonde strategieën aanraden om met stress om te gaan. We kunnen die personaliseren om zo goed mogelijk aan je behoeften te voldoen.

We kijken ernaar uit om binnenkort ook met jou te spreken!

https://www.e-consulenza.nl/

About