5-S Webgids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom Is Het Belangrijk Om Een ZZP boekhoudprogramma te gebruiken voor de boekhouder

Na de afgelopen 5 jaar met kleine bedrijven te hebben gewerkt, ben ik tot de conclusie gekomen dat er drie cruciale onderdelen zijn voor elk bedrijf: verkoop, productie en boekhouding. Het gebruik van een boekhoudprogramma voor ZZP kan daar een grote factor in zijn.

Elk van deze onderdelen is uiterst belangrijk voor het succes van uw bedrijf. Probeer maar eens zaken te doen zonder een van deze onderdelen… sommigen van jullie zullen misschien snotteren, maar er zijn genoeg bedrijven die proberen hun bedrijf te runnen zonder een goede boekhouding, productie en zelfs verkoop.

  • Ik ben altijd enthousiast over die bedrijven die een jaar, twee jaar of zelfs tien jaar zijn gegaan door hun succes te baseren op het saldo van de bankrekening zonder dat er een systeem is om de werkelijke prestaties van hun bedrijf te verantwoorden. Vroeg of laat halen de schuldverplichtingen, of slecht beheer door gebrek aan kennis, hen in. Ik hoop dat u niet in deze categorie past.

Een ZZPér moet de boekhouding goed verzorgen

Als u dat wel doet, dan denk ik dat u dit als uw waarschuwing kunt beschouwen. Ik raad u ten zeerste aan om een professionele boekhouder of accountant te zoeken voor uw kleine bedrijf. Deze professionals kunnen u helpen controle te krijgen over uw bedrijf en u helpen het volledige plaatje te zien. Een filosofie die ik voorstel voor elk bedrijf om te opereren door gaat iets als dit, “Het is onmogelijk om te controleren of te beheren iets dat je niet of niet kunt meten.”

Waarom is het belangrijk om de boekhouding goed te regelen als klein bedrijf?

Wat betekent dit voor u? Als uw bedrijf producten verkoopt, weet u dan wat uw marges zijn? Hoeveel winst maakt u met de verkoop van elk product? Kunt u zich een “verkoop” veroorloven? Succes kan niet worden gemeten aan de hand van het saldo op de bankrekening, omdat er zoveel andere factoren zijn die de rekening gemakkelijk in een mum van tijd kunnen leeghalen. Wat dan wel? Dan zit u met uw hoofd te krabben en vraagt u zich af wat er met uw “succesvolle” bedrijf is gebeurd.

https://boekhoudpakket-vergelijken.nl