5-S Webgids
Image default
Financieel

Waarom sluiten vooral kleine bedrijven een zakelijke lening af? En waar moet je op letten?

Kleine bedrijven nemen om verschillende redenen commerciële bankleningen aan. Leningen kunnen ook uit andere bronnen komen. Kredietinstellingen verstrekken leningen aan kleine bedrijven. Leningen kunnen worden verstrekt met behulp van vorderingen of voorraden als onderpand. Het lenen van geld is duur voor een bedrijf en verhoogt het risico. Meer weten, lees dan hier over een zakelijke lening afsluiten.

  • Naast het risico van welke onderneming dan ook, brengt het lenen van geld een ander niveau van risico’s met zich mee voor uw bedrijf. Hoe dan ook, schulden zijn een van de vormen van financiering van kleine ondernemingen. Hier zijn vier redenen waarom bedrijven vaak gebruik maken van schuldfinanciering.

Aankoop van onroerend goed en uitbreiding van de activiteiten

Banken zullen waarschijnlijk geld lenen aan bestaande bedrijven die onroerend goed willen kopen om hun activiteiten uit te breiden. Als een bedrijf zich uitbreidt, dan weet de bank dat het bedrijf succesvol is en wil het bedrijf blijven doen wat het doet.

  • Uitbreiding gebeurt over het algemeen alleen als het bedrijf een winst en een positieve cashflow maakt en positieve voorspellingen heeft voor de toekomst. Dat is een scenario dat maakt dat een bank waarschijnlijk een lening goedkeurt. Bankleningen voor onroerend goed hebben meestal de vorm van een hypotheek. Langlopende bankleningen zijn meestal leningen met een looptijd van 25 tot 30 jaar. Het onroerend goed wordt gebruikt als onderpand.

Om apparatuur aan te schaffen een zakelijke lening

Bedrijven hebben een aantal keuzes met betrekking tot de aanschaf van apparatuur. Ze kunnen het kopen of ze kunnen het leasen. Er zijn goede redenen om een lening aan te gaan om uw apparatuur te kopen. U kunt een fiscale afschrijving van $25.000 nemen het eerste jaar dat u de apparatuur verdient en de rest van de apparatuur over de economische levensduur afschrijven. U kunt de apparatuur ook gebruiken voor de levensduur en verkopen voor een bergingswaarde.

  • Om te weten of het het beste is om apparatuur te kopen of te leasen, moet u een kosten-batenanalyse maken voordat u de beslissing neemt. Wanneer een bank een lening voor apparatuur verstrekt, gaat het meestal om een lening op middellange termijn. Tussentijdse leningen zijn over het algemeen leningen met een looptijd van 10-15 jaar.
https://spaarbuidel.nl