5-S Webgids
Bedrijven

Waarom schakelt u een mediator in?

Wat is een mediator?

Het is een ruim begrip in algemene zin: de Mediator. Maar waarvoor schakelt u een mediator nu precies in? Mediator Nijmegen is een onafhankelijke, professionele bemiddelaar voor juridische problemen. Een mediator is dus geen belangenbehartiger van enkel een partij, maar juist van beide. U schakelt een mediator in als u een probleem heeft waar u samen uit wilt komen. De specialist zal proberen om met vertrouwelijke gesprekken beide partijen te stimuleren om tot een oplossing van het conflict te komen. Dit lijkt wellicht niet te werken, maar niks blijkt minder waar. Het is voor veel conflicten een zeer effectieve manier om het op te lossen.

Conflicten in uw familie laten oplossen

Speelt er een conflict in uw familie? Dan kan advocaat familierecht Nijmegen wellicht uitkomst bieden. Het heeft namelijk vaak geen toegevoegde waarde om naar een rechter te stappen als u er samen uit komt komen. Daarnaast is het vaak ook goedkoper om een conflict samen op te lossen dan deze voor de rechter te laten komen. Advocaat familierecht Nijmegen is er dan ook voor u om het conflict zo snel en gemakkelijk mogelijk op te lossen. Mocht dit niet lukken, kan er altijd nog een rechter aan te pas komen.

Vertrouwelijk praten over de problemen

Een van de grootste voordelen van het inschakelen van mediator Nijmegen, is dat het vertrouwelijk is voor beide partijen. U kunt in alle rust beide uw verhaal doen. Wanneer er een conflict is, worden er vaak verwijzen over en weer gemaakt. Doordat de mediator beide partijen behartigt, kan deze perfect schakelen tussen beide. Vervolgens kan de mediator u wijzen op verschillende aspecten waardoor het conflict veel gemakkelijker opgelost kan worden. In veel gevallen blijkt het conflict achteraf veel minder groot dan u zelf had verwacht!

https://www.ab-advocaten.nl/