5-S Webgids
Electronica en Computers

Waarom zou je PLA 3D Printer Filament willen gebruiken?

Als je nieuw bent in 3D printen en op zoek bent naar een filament dat je eerste prints er goed uit laat zien, dan is PLA filament de juiste keuze. Het is een moeilijk materiaal om er slecht uit te laten zien, en het is gemakkelijk om mee te werken als het eenmaal geprint is.

Polymelkzuur is een polymeer dat vaak wordt gebruikt bij 3D-printen, zo genoemd omdat het is afgeleid van melkzuur. Door zijn veelzijdigheid is PLA het meest gebruikte materiaal voor kleinschalige 3D-printprojecten. Het wordt vaak vergeleken met ABS (een kunststof op basis van aardolie), maar het verschilt van ABS op een aantal belangrijke punten. Eerst en vooral heeft PLA een lager smeltpunt dan ABS, en is het brosser dan ABS, waardoor het vatbaar is voor kromtrekken en barsten. Hoewel het nadelen heeft, wordt PLA nog steeds geprefereerd vanwege zijn gebruiksgemak.

PLA 3D printer filament is het meest populaire van de 3D print filamenten, het is gemakkelijk te printen en zeer veelzijdig in termen van stijlen en kleuren. Het werktemperatuurbereik ligt tussen 180°C en 250°C, met een spuitmondgrootte van 0,3 mm of groter. Bros plastic betekent dat onderdelen geprint met PLA voorzichtig gestapeld en behandeld moeten worden. De mechanische eigenschappen van PLA zijn matig. PLA is door zijn ontwerp niet goed bestand tegen herhaalde schokken – het zal versplinteren. Met de bio-afbreekbare eigenschap, kan PLA 3D printer filament gemakkelijk worden weggegooid als afval zodra zijn werk gedaan is (indien nodig).

PLA kan worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen, van rapid prototyping, functionele testen en kunst tot engineering toepassingen. PLA is ook zeer geschikt voor post-processing aangezien het een hoge warmte-afbuigingstemperatuur heeft, waardoor het geschikt is voor high-end post-processing. PLA is een geweldig functioneel materiaal dat u kunt gebruiken om uw eigen mechanische en functionele onderdelen te printen. Indien correct geprint, kan PLA zonder problemen worden gebruikt in veeleisende sterktetesten en behoudt het zijn vorm. PLA 3d printer filament is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat betekent dat het perfect is voor prints die moeten opvallen en er toch cool uit moeten zien. Bijvoorbeeld, geel, oranje en rood PLA 3d printer filament springt er echt uit op het geprinte onderdeel.

Er zijn veel merken die voor PLA filament zoals: 3D4Makers, BASF Ultrafuse, Ultimaker, XYZprinting en veel meer. 

 

https://3dprinters-store.com/

Gerelateerde artikelen

Het aanschaffen van een laptop

Wat kan je allemaal opladen via een USB stopcontact?

11 grappige feiten over robots: bezoek het robot museum in Amsterdam