5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

Wanneer moet mijn wasmachine vervangen worden?

De levensduur van een wasmachine kan behoorlijk verschillen per model en merk, daarom kan het soms ook best lastig zijn om te bepalen wanneer jouw apparaat vervangen moet worden. Je wilt niet te maken krijgen met een kapotte wasmachine waardoor de was zich gaat opstapelen. Aan de andere kant wil je ook geen dure aankoop doen en de machine vervangen voordat het tijd is. Omdat we begrijpen dat het best lastig kan zijn om de juiste inschatting te maken hebben we in dit blogartikel wat handige tips op een rijtje gezet waardoor je precies weet wanneer jouw wasmachine aan vervanging toe is en wanneer de machine echt nog wel een ronde mee kan. Ben je er klaar voor? Daar gaan we! 

Laat je wasmachine repareren

De gemiddelde wasmachine gaat minimaal 24 maanden mee, dit betekent dat wanneer jouw wasmachine kuren vertoond en het apparaat nog niet ouder is dan twee jaar, je absoluut het recht hebt om verhaal te gaan halen bij de aanbieder van de wasmachine. Bij dit soort grote uitgaven is het altijd handig om de bon te bewaren of een foto van de bon te maken en deze op een handige plek op te slaan. Zo weet je zeker dat je altijd je aankoopbewijs terug kan vinden. Is jouw wasmachine tussen de 24 en 96 maanden? Dan is de kans groot dat de wasmachine nog prima te repareren is door een vervangend onderdeel aan te schaffen. Wasmachine onderdelen zijn eenvoudig online te verkrijgen. Wanneer je zelf handig bent kun je een kapot onderdeel in je eentje vervangen of je kunt hulp vragen aan andere handige Harry’s. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een ervaren monteur in te schakelen. Een reparatie scheelt je in de meeste gevallen meer geld dan wanneer je een nieuwe machine moet kopen.

Tijd voor een nieuwe machine

Nadat een professionele monteur jouw wasmachine heeft geïnspecteerd en je heeft verteld dat het tijd is voor vervanging van de machine, kun je het beste online verschillende modellen vergelijken voordat je een aankoop doet. Online vind je een grote verscheidenheid aan zowel tweedehands als nieuwe wasmachines, wanneer mogelijk kies er dan zeker voor een die milieuvriendelijk is of speciaal geschikt voor grote ladingen. Met een beetje zoeken kun je een uitstekende nieuwe wasmachine vinden die aan al jouw eisen voldoet zonder te veel uit te geven.

https://fixpart.nl/nl/apparaat/wasmachine-onderdelen-en-accessoires