5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Wanneer moet u een CV vervangen?

De CV ketel is tegenwoordig wel in elk huis te vinden. Het is dan ook een apparaat wat we dagelijks veelvoudig gebruiken. Dat betekent dat een CV ketel soms kapot kan gaan. In de meeste gevallen kan de CV ketel nog wel gerepareerd worden of het onderdeel van de ketel wat kapot is, maar in sommige gevallen kan dat niet meer. In die gevallen is het belangrijk dat de CV ketel vervangen wordt. Een kapotte CV ketel werkt in de meeste gevallen niet meer, maar in sommige gevallen wel. Dat zorgt voor een onveilige situatie. Toch is het niet altijd duidelijk wanneer de CV ketel vervangen moet worden. In deze tekst gaan we kijken wanneer een CV ketel vervangen moet worden, maar ook wat een loodgieter daar precies mee te maken heeft.

Wat doet een CV ketel

De CV ketel, of centrale verwarmingsketel, is een apparaat wat in huis gebruikt wordt voor warmte en warm water. Het water wordt namelijk in de ketel opgewarmd. Vervolgens pompt de ketel het warme water naar de radiatoren zodat er warmte in huis ontstaat. Ook het warme water wat bijvoorbeeld uit de kraan of douche komt, wordt eerst verwarmd in de centrale verwarmingsketel. Hieraan kunt u dus zien hoeveel de ketel dagelijks wel niet gebruikt wordt. Het is dan ook niet zo gek dat uw CV ketel in Den Haag, die zoveel gebruikt wordt, kapot kan gaan.

Loodgieter den haag

Maar wat heeft een loodgieter daar precies mee te maken? De loodgieter is de specialist wat betreft de CV ketel. Zo kan hij de ketel onderhouden, installeren en vervangen wanneer dat nodig is. En dat is zeker soms het geval. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom de ketel vervangen moet worden. De eerste heeft u gauw genoeg door, namelijk wanneer de ketel kapot is. U merkt bijvoorbeeld dat het water van de douche of kraan niet warm wil worden of dat het in huis niet warm wil worden wanneer u de radiatoren aan zet. U belt vervolgens loodgietersbedrijf Den Haag die aan u doorgeeft dat het inderdaad het geval is dat de ketel kapot is. In de meeste gevallen kan de ketel gewoon gemaakt worden, maar dat is niet altijd het geval. De ketel moet dan vervangen worden. Niet alleen dat is een reden om de ketel te vervangen. Het kan namelijk ook zo zijn dat de ketel te oud is om te gebruiken. In de meeste gevallen gaat een CV ketel ongeveer 14 jaar mee en hoe ouder de ketel wordt, hoe hoger uw energierekening in de meeste gevallen is. Sommige mensen kiezen er dus voor om eerder al de ketel te laten vervangen voor een nieuwe zodat de energierekening weer lager wordt. Toch gaan sommige ketels langer mee dan anderen en dat heeft vaak te maken met het onderhoud aan de ketel.

Onderhoud door Loodgieter den haag

Een loodgieter kan namelijk ook helpen met het onderhouden van de loodgieter. Een cv ketel heeft namelijk onderhoud nodig en helemaal wanneer u wilt dat de ketel langer mee gaat. Vaak hebben loodgieters abonnementen waardoor de ketel regelmatig onderhouden wordt. Dit kan extra kosten voorkomen wanneer iets kapot gaat. Daarnaast heeft loodgietersbedrijf den haag ook een 24 uur service waarmee u altijd zeker weet dat er snel iemand op de stoep staat.

https://www.anolso.nl/