5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Littekens behandelen met siliconenverband

Littekens ontstaan om verschillende redenen en zijn daarom dus altijd anders. Dit hangt van een aantal factoren af, zoals de locatie van het litteken op het lichaam, je leeftijd en problemen tijdens het genezingsproces. Vaak valt het litteken te camoufleren, maar beter zou zijn als het litteken helemaal niet meer zichtbaar zou zijn. Om dit ultieme resultaat te behalen, heeft Medimast verschillende producten ontwikkeld. Met deze producten zal het litteken namelijk verzachten, afvlakken en uiteindelijk zelfs verkleinen. Lees dus snel verder of neem een kijkje op de website van Medimast voor meer producten en uitleg.

Om te beginnen bestaat de Newgel+ siliconenverband, dat kan worden gevormd in de vorm van het litteken. Het verband is een soort siliconenpleister, die gedurende een aantal maanden het litteken zal aantasten. Het is preventief bedoeld en zal het keloid litteken verkleinen bij continugebruik van het verband. In combinatie met het siliconenverband kan de siliconenzalf van Medimast zeer goed gebruikt worden. Deze zalf kan net als het siliconenverband niet aangebracht worden op de open huid, maar is zeer effectief zodra de huid geheeld is. De zalf vormt zich namelijk tot een tweede huidlaag, die luchtdoorlatend en watervast is. Op die manier kan de huid zich herstellen en zal het litteken binnen enkele maanden verbazingwekkend kleiner zijn. Voor beide medische hulpmiddelen is een verdere, uitgebreide gebruiksaanwijzing te vinden op de website van Medimast.

Heb je onlangs schade opgelopen aan de huid en verwacht je dat er een litteken zal ontstaan op de plek van de beschadiging? Wees dan het litteken voor en schaf de siliconenproducten van Medimast aan om preventief te handelen. De producten zijn uitgebreid getest door Medimast en zijn van hoge kwaliteit. Voor vragen over producten kun je Medimast altijd contacteren, want wij helpen je graag bij het genezingsproces.

https://medimast.nl/nl/