5-S Webgids
Image default
Verbouwen

Wat is de beste manier om een betonnen vloer te plaatsen op het balkon?

Betonnen vloeren zijn de bases waarop andere afwerkingen in een huis worden gelegd. Bij de bouw van een gebouw rusten de muren op deze basis. Deze is over de gehele vloer, zowel de begane grond als de bovenverdieping, vlak gegoten. Normaal gesproken wordt er tot een hoogte van vier tot acht centimeter gewerkt. Deze dikte is afhankelijk van de vloer die wordt gegoten en het gebruik van de vloer. Op balkons of veranda’s wordt de vloer lager gegoten dan de hoofdplaat. Dit komt doordat er regenwater binnenkomt ter hoogte van de deur. Het water kan schade veroorzaken aan de muur- en vloerafwerking. Egaliseren is dus erg belangrijk, kijk voor meer info of specialisten op de website van goedkoopegaliseren

Waar moet je op letteng

Bij het gieten van betonvloeren in een gebouw is het diepteverschil vier tot zes centimeter. Dit maakt een gladde opstap mogelijk die gemakkelijk te beklimmen is, net als op de trap. Wanneer een ontwerp van een huis wordt gemaakt, moeten de wasserij, de balkons en de veranda’s uit de buurt van de windrichting zijn. Dit zal ook helpen om te voorkomen dat er op vloerniveau rijwind in het huis komt. Het is belangrijk om deze ruimtes goed af te werken. Het moet gemakkelijk zijn om water weg te vegen. Platen, keramiek, kleitegels, terrazzo, granolithicum of andere geschikte afwerkingen zijn geschikt voor buiten.

Als de plaatvorm is aangebracht, wordt het niveau voor de betonnen vloerplaat genomen. Bij het betonneren wordt het niveau voor de hoofdwoning als één niveau genomen. De oppervlakte van voor het splitniveau wordt dan gemarkeerd. Dit is bij de hoofdingang, de wasserij, de keuken en de woonkamer of bij de buitendeuren. De diepte wordt op vier centimeter lager gezet. Dit wordt dan gemarkeerd met een stuk hout van vier bij drie centimeter. Het houten deel is voor het verdelen van het hoofdhuis en het split-level gebied. Het hout moet gelijk met de buitenplaatvorm werken aan de bovenkant met de vier inches kant rechtop.

Het betonneren begint met de buitenste delen van de veranda of het balkon. Dit gebeurt onder het vier bij twee houtniveaus. Als het klaar is, wordt het volgende hogere niveau van vier inches boven gestort. Dit wordt gedaan gelijk met de vier bij twee centimeter houten bovenkant. De buitenste betonnen oppervlakken moeten zo worden gelegd dat ze een halve centimeter van het hoofdgebouw af vallen. Wanneer de structuur van het gebouw is voltooid en klaar voor de afwerking, let op dat de vloerafwerking moet ook worden gelegd om te vallen met een kwart inch afstand van het huis.

https://www.goedkoopegaliseren.nl/egaliseren/