Wat is een kniekussen?

Veel slapers maken gebruik van kniekussens om het ligcomfort te verhogen. Kniekussens zijn kleine kussens die speciaal gemaakt zijn om tussen of onder de knieën te plaatsen. Zijslapers gebruiken kniekussens vaak tussen hun knieën, terwijl rugslapers ze meestal onder de knieën plaatsen.

Het gebruik van een kniekussen bevordert de rugligging bij zijslapers. Zonder een kniekussen rust de bovenste knie op de onderste knie. Dit kan de rug uitlijnen, druk uitoefenen op de heupen en pijn veroorzaken.

Het gebruik van een kniekussen tussen de benen als u op uw zij slaapt of onder de knieën als u op uw rug slaapt, kan kniepijn verminderen. Veel kniekussens zijn ergonomisch ontworpen om tussen de benen te passen, wat een goede heup- en ruggengraatuitlijning bevordert.

Kniekussens zijn bedoeld om iemands slaapcomfort te verhogen. Dat doen ze door de ruggengraat in lijn te brengen, de druk te verlichten en het lichaam in een comfortabele positie te houden.
Er zijn veel mensen die baat hebben of kunnen hebben bij het gebruik van een kniekussen tijdens het slapen. Zijslapers en zwangere vrouwen kiezen bijvoorbeeld vaak voor kniekussens.

Sommige mensen gebruiken gewone bedkussens onder of tussen hun knieën. Hoewel dit comfort kan bieden, zal een speciaal ontworpen kniekussen waarschijnlijk meer comfort bieden met minder omvang. Kniekussens zijn veel kleiner dan standaard bedkussens en zijn vaak ergonomisch ontworpen om tussen de benen van een persoon te passen.

Over het algemeen gebruiken zijslapers kniekussens door ze tussen hun benen te plaatsen. Rugslapers daarentegen slapen meestal met kniekussens onder hun knieën. Buikslapers zullen waarschijnlijk geen kniekussens gebruiken of nodig hebben.

Zonder een kniekussen kan de wervelkolom van een zijslaper uit balans raken, met heup-, knie- of lage rugpijn als gevolg. Een kniekussen kan die uitlijning herstellen en de druk op de gewrichten en de pijn verlichten.

About

Categories: Woning en Tuin