5-S Webgids
Marketing

Wat is een PR bureau?

Een PR bureau focust zich op het genereren van free publicity, dit wordt ookwel gratis publiciteit genoemd. Gratis publiciteit levert jou meer naamsbekendheid en zichtbaarheid op. Een PR bureau weet exact welke content en media voor jou relevant zijn, dit zodat je maximaal resultaat oplevert. Dus een PR bureau levert zoveel mogelijk zichtbaarheid en naamsbekendheid op bij de doelgroep dat voor jouw relevant is.

Het doel van PR is dat je aan gratis publiciteit doet en hierdoor moet je in de media zien te komen. Doordat een medium bijvoorbeeld een krant of online magazine over jou schrijft kom je makkelijk in de media terecht.

Welke media kun je het best inzetten?

De meest bekendste en één van de oudste vormen van PR is een persbericht of een e-mail. Als je een nieuw product of dienst hebt wil je deze het liefst delen met de ‘wereld’. En dit dan ook liefst gratis. Je kan naar de redacties of journalisten een e-mail sturen, dit is de kortste weg.

Door de opkomst van social media heeft dit voor veel bedrijven die iets nieuws willen promoten de poorten geopend. Je hoeft niet langer te doen aan dure media inkoop, mond-tot-mond reclame is gratis en succesvol. Op social media aan PR doen kiezen veel bedrijven of organisaties om influencers in te zetten. Tegenwoordig zijn influencers diegene met de macht in het online medialand. Zorg er dus ook voor dat je de juiste influencer kiest die jou dan op social media zoals YouTube, Instagram, etc. kan promoten.

Ook één van de meest bekende vormen van free publicity is een interview. Er bestaan verschillende vormen van interviews, je hebt informatieve interview en antagonistische interview. Het informatieve interview heeft als doel om betrouwbare en relevante informatie te verkrijgen. Een interviewer en geïnterviewde hebben hetzelfde doel en werken dus samen.

Bij een antagonistische interview staan interviewer en geïnterviewde tegenover elkaar. De vragen zijn hard en kritischer. De journalist maakt vooral gebruik van suggestieve vragen en trucs om informatie te krijgen.

Kostprijs PR-bureau

De prijs om een PR bureau in te huren verschilt per PR bureau. Een enkel persbericht kost bijvoorbeeld gemiddeld €350,- maar een PR bureau maandelijks inzetten zal natuurlijk veel meer kosten. Om de exacte prijs te weten kun je bij een PR bureau in Rotterdam langs gaan of online meer informatie opdoen.

PR-Bureau inhuren

Voordat je kiest voor een PR bureau in Rotterdam is het belangrijk dat je een aantal PR bureau in Rotterdam hebt vergeleken en zo je keuze maakt. elke PR bureau in Rotterdam verschilt van prijs en het is daarom ook belangrijk om te zien welke opdrachten ze al allemaal succesvol hebben volbracht.

https://jenniferdelano.nl/pr-bureau-rotterdam/

Gerelateerde artikelen

Welk land heeft de beste koffie?

Waar moet je op letten bij de ontwikkeling van een content strategie?

Verschillende vormen van schermcommunicatie