5-S Webgids
Electronica en Computers

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is een verzameling van softwareservices, apps en connectors die ervoor zorgen dat jij jouw data kunt omtoveren tot één aantrekkelijk geheel met interactieve inzichten. Power BI maakt eenvoudig verbinding met verschillende gegevens bronnen en maakt data leuk. Wij vertellen je in deze blog kort meer over deze tool.

Waarom Power BI gebruiken?

Met Power BI kun je gegevens makkelijk en snel op een mooie manier visualiseren. Je kunt het hele Power BI dashboard naar wens inrichten, van soorten data tot kleur. Daarnaast geeft het programma de mogelijkheid om makkelijk data te delen. Op die manier kun je ook mooie PowerBI dashboards creëren om te tonen aan klanten bij voortgangsrapporten.

Is Power BI gratis?

Er is een gratis versie van Power BI die al best uitgebreid is. Ook is er een betaalde versie (Power BI Pro). Deze versie kost ongeveer € 8,50 per gebruiker, per maand.

Is Power BI onderdeel van Office 365?

Er is weldegelijk een pakket van Microsoft Office waarin Power BI is opgenomen, namelijk de Office 365 E5: Dit pakket kost zo’n € 34 per maand. Dit pakket bevat dezelfde applicaties als het E3 pakket. Het E3 pakket plus Power BI-licentie kosten los samen € 28,10. Dat is dus in feite goedkoper. Maar door het als pakket aan te schaffen, ontvang je een betere beveiliging en extra tools.

Hoe moeilijk is Power BI?

Power BI staat bekend als gebruiksvriendelijk programma. Toch willen we je bij deze wel duidelijk maken dat het niet zomaar binnen enkele minuten te leren is. Net als bij elk nieuw ding dat je wilt leren, vergt het tijd en oefening. Je kunt ervoor kiezen om een cursus te volgen, maar er zijn ook talloze video’s online te vinden die jou goed uitleggen hoe je kunt beginnen met Power BI.

https://www.abrandnewyear.nl/zakelijk/het-gemak-van-power-bi/

Gerelateerde artikelen

Drone met camera kopen bij DroneKiezer.nl

Deze specialist verkoopt goedkope drones

Daan’s Magazijn: Waarom kiezen voor een gloednieuwe laptop, PC of monitor?