5-S Webgids
Image default
Huishoudelijk

Energie besparen? Tips van de loodgieter

Het milieu begint een steeds belangrijkere kwestie te worden binnen een maatschappij. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat er iets moet gebeuren, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op energie. In dit artikel vindt u tips van Loodgieter Haarlem om te besparen op de energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portefeuille.

 

Apparaten

Apparaten gebruiken natuurlijk energie. Er is een erg eenvoudige manier om de hoeveelheid energie die deze apparaten te beperken. Veel mensen zetten apparaten namelijk niet helemaal uit, maar laten deze op slaapstand staan. Dit is echter niet aan te raden, aangezien apparaten ook stroom verbruiken als ze op slaapstand staan. Schakel apparaten dus helemaal uit om sluipverbruik te voorkomen.  Een andere manier om te besparen met betrekking tot apparaten is ervoor zorgen dat de apparaten van goede kwaliteit zijn en blijven. Dit betekent dat u apparaten als een cv-ketel regelmatig moet laten checken door een goede loodgieter, zoals loodgietersbedrijf Haarlem. Als apparaten niet meer goed werken verbruiken ze vaak meer energie. De laatste manier om energie te besparen op apparaten is door apparaten te gebruiken die energiezuinig zijn. De meest energiezuinige apparaten zijn apparaten met energielabel A+++. Vaak denken mensen dat apparaten met een A+ label ook zuinig zijn, maar dit is niet het geval.

 

Verlichting

Een andere manier om energie te besparen heeft te maken met verlichting. Ledverlichting is met afstand de meest energiezuinige verlichting. Ledverlichting is een stukje hoger in aanschaf dan een gloeilamp of spaarlamp, maar hier krijgt u dan ook veel voor terug. Ledverlichting is namelijk tot wel 80% zuiniger dan andere soorten verlichting. De hogere aanschaf is dus terug te verdienen, aangezien ledverlichting minder energie verbruikt. Natuurlijk blijft het nog zuiniger om helemaal geen verlichting aan te hebben. Zet dus verlichting uit als het niet nodig is.

 

Warm water

Om warm water te kunnen krijgen is er energie nodig. Dus is een manier om te besparen op de energie minder warm water gebruiken. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Gelukkig kunt u ook een energiezuinige douchekop aanschaffen. Zo kunt u warm blijven douchen, maar ook besparen op energie. Zorg ervoor dat er geen kranen verstopt raken. Dit kan ook onnodige energie kosten. Door het inschakelen van een goede loodgieter als loodgieter Haarlem kan zo’n verstopping snel worden verholpen.

 

Isolatie

Een andere zeer goede manier om energie te besparen is door middel van goede isolatie. Veel huizen zijn niet goed geïsoleerd en door deze slechte isolatie gaat er erg veel energie onnodig verloren. Door goede isolatie blijft warmte goed in huis en dit kan zorgen voor wel 4 keer minder energieverbruik dan een huis wat slecht is geïsoleerd. Wilt u meer informatie? Kijk dan op onze website!

https://loodgieter-haarlem.nu/