5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Wat zijn blanco etiketten?

Blanco etiketten zijn zelfklevende of niet zelfklevende labels die geen bedrukking bevatten. De kleur van het label kan variëren, maar verder is het etiket leeg en mist het enkele vorm van tekst of symbolen. Deze etiketten zijn ideaal voor het labellen van objecten in huis of in een kleine onderneming. De blanco etiketten worden doorgaans op een rol aangeleverd. De grootte van de rol kan jij als klant zelf bepalen, afhankelijk van het aantal etiketten die je nodig gaat hebben. Na of voor het plakken van de labels kan je er zelf iets op schrijven, maar er zijn ook handige mensen die er alsnog iets op laten drukken.       

Waarvoor dienen blanco etiketten?

Blanco etiketten zijn ideaal voor kleinere ondernemingen. Denk aan een fruitverkoper op de markt die de prijs van het fruit graag wil aangeven met prijskaartjes. Of denk aan een bibliotheek waarbij op elke rug van de boeken de achternaam en eerste letter van de auteur vermeld moeten worden.

Labels zonder bedrukking zijn ook handig voor individueel gebruik in huis. Je kan etiketten namelijk gebruiken wanneer je een pakketje verstuurd. In plaats van het adres op de kartonnen doos met stift te schrijven, kan je een blanco etiket gebruiken om het adres duidelijk op te vermelden.

Een andere vorm van individueel gebruik van labels is het ordenen van een kast bijvoorbeeld. Plak op elke lade een sticker en je weet precies waar elk voorwerp zich bevindt.     

Waar koop je blanco etiketten?

Labels als deze zijn vaak via speciale webshops te koop. Een velletje met blanco etiketten is nog wel eens in een winkel verkrijgbaar, maar voor een rol moet je vaak bij een speciaalzaak terecht. Zeker wanneer het gaat om een groot aantal etiketten, moeten deze vaak speciaal besteld worden. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die deze soort labels verkopen en aan jou als kleine ondernemer denken.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten/blanco-etiketten