5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van Device as a Service voor bedrijven?

Tegenwoordig is IT een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Helaas onderschatten veel organisaties de hoeveelheid tijd die ze hier aan kwijt zijn. Zo moet het IT team bijvoorbeeld tijd besteden aan het installeren, onderhouden, afvoeren. Dit zijn nog maar enkele taken, het takenpakket is enorm. Om het IT team van uw bedrijf te ondersteunen en de werkdruk te verlagen is het zogenaamde Device as a Service in de wereld gebracht. In deze blog lichten we toe wat deze service precies is en wat het kan betekenen voor uw bedrijf.

Wat is Device as a Service?

Device as a Service, ook wel DaaS genoemd, maakt het mogelijk voor uw bedrijf om diverse apparaten (laptops en desktops) af te nemen op flexibele wijze. Dit betekent de apparaten worden gehuurd en de installatie, het onderhoud en het innemen en uitgeven voor u wordt gedaan. Dit kan in de vorm van een abonnement. Zo betaalt u maandelijks een x bedrag en hoeft u bijna niet meer om te kijken naar de uitgifte en inname van elektronica.

Het abonnement die u afsluit kunt u eenvoudig op- en afschalen. Dit hangt af van het aantal apparaten wat u nodig heeft. De devices die u niet meer gebruikt worden dan opgehaald.

Wat zijn de voordelen van DaaS?

De genoemde dienst brengt de volgende voordelen voor uw bedrijf met zich mee:

  • Het bespaart een hoop tijd voor uw IT afdeling
  • Het bespaart gemiddeld 15% in kosten
  • U beschikt altijd over dezelfde en/of nieuwste technologie
  • Het abonnement kunt u eenvoudig aanpassen
  • U beschikt over meer kasmiddelen
  • Circulaire IT

Het bespaart een hoop tijd voor uw IT afdeling

Zoals eerder gemeld onderschatten organisaties veelal hoeveel tijd een IT afdeling kwijt is aan het innemen en de uitgifte van devices. Met DaaS bespaart u een hoop tijd en deze tijd kan uw IT team besteden aan andere belangrijke zaken binnen het bedrijf.

Het bespaart gemiddeld 15% in kosten

Er wordt door verschillende IT organisaties gezegd dat u tot wel 15% kunt besparen op de kosten. Dit komt omdat u geen investering hoeft te doen in devices, accessoires, software en services. U betaalt alleen voor de devices die u nodig heeft en als deze niet meer nodig zijn kunt u deze laten ophalen en het abonnement afschalen.

U beschikt altijd over dezelfde en/of nieuwste technologie

De technologie staat de afgelopen jaren zeker niet stil. Dit betekent dat er steeds weer nieuwe en betere software en hardware op de markt komt. Als bedrijf wilt u graag mee in de technologische vernieuwingen. Met DaaS wordt dit voor u geregeld.

Het abonnement kunt u eenvoudig aanpassen

De meeste abonnementen zijn 24 maanden, maar deze zijn eenvoudig aanpasbaar. Hoe langer u een abonneement afneemt hoe hoger de korting is.

U beschikt over meer kasmiddelen

Met DaaS kiest u niet voor een investering. U maakt namelijk alleen operationele kosten. Dit betekent dat u over meer kasmiddelen kunt beschikken.

Circulaire IT

Met Device as a Service doet u ook aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Oude apparaten worden ingenomen en weer hergebruikt. Zo produceert uw bedrijf minder schadelijke stoffen en geeft u een positieve bijdrage aan het milieu.