5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Welke raamdecoratie past bij jou?

namelijk een grote invloed op de huisstijl en de sfeer in huis. In deze blog lees over de voordelen en functies va rolgordijnen en jaloezieën. Hopelijk helpt deze informatie met het kiezen voor de juiste raamdecoratie. 

 

Alles over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een van de meeste bekende en populairste raambekleding. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Verduisterende rolgordijnen zijn erg populair in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren. Hierdoor kun je een goede nacht maken en uitgerust wakker worden zonder dat je wordt gewekt door de zon die je kamer binnen schijnt. Naast verduisteren hebben deze verduisterende rolgordijnen een warmte werende functie. Slaap je op zolder en heb je een dakraam? Geen probleem, met een dakraam rolgordijn sluit je ook je zolder af van al het licht dat van buiten komt.

 

Heb je niet als doel om een ruimte te verduisteren, dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen de juiste oplossing. Lichtdoorlatende rolgordijnen bestaan uit een semi-transparante stof, je kunt hier niet doorheen kijken. Hierdoor zijn ze ideaal voor je privacy. Lichtdoorlatende rolgordijnen komen vaak voor in de woonkamer of op kantoor. Ze laten genoeg lichtdoor maar je hebt geen inkijk van nieuwsgierige voorbijgangers. 

Transparante rolgordijnen zijn echte sfeermakers in huis, ze hebben een fijne en sfeervolle uitstraling. Met transparante rolgordijnen zorg je ervoor dat je ruimte open en groter kan laten lijken. Heb je een mooi uitzicht naar buiten waar je graag van blijft genieten, dan zijn deze transparante rolgordijn perfect. Je kunt namelijk door deze stof heen kijken. 

 

Drie verschillende jaloezieën 

Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die je eenvoudig kunt kantelen en bedieningen dankzij een koord. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende materialen; van hout, aluminium en pvc. Houten jaloezieën op maat hebben een mooie, natuurlijke en warme uitstraling. Ze worden gemaakt van lindehout of bamboe waardoor ze van goeie kwaliteit zijn. 

Aluminium jaloezieën hebben als groot voordeel dat ze vochtbestendig zijn. Ze komen vaak voor in een luxe, moderne en stijlvolle woning. Aluminium jaloezieën weren het felle zonlicht en zijn beschikbaar met lamelbreedtes van 25 of 50 mm. 

Dan zijn er ook nog pvc jaloezieën, deze zijn net zoals de aluminium jaloezieën vochtbestendig. Het mooie aan deze jaloezieën is dat je er een houtnerf aan toe kan laten voegen waardoor ze een echte houtlook krijgen. Jaloezieën zijn tijdloze raamdecoratie die niet snel zullen vervelen.