5-S Webgids
Image default
Eten en drinken

Welke Supermarkt Is Het Goedkoopst?

Elke weken verschijnen er weer nieuwe folders waar alle aanbiedingen in staan. Albert Hein, Dirk, Plus, Coop… en ga zo maar even door. Met al deze aanbiedingen is het natuurlijk makkelijk om wat je echt bespaart uit het oog te verliezen. Deze blog post gaat over de beste aanbiedingen van supermarkten!

 

Welke supermarkt is het goedkoopst?

Simpel gezegd bestaat deze vraag niet. Het klinkt misschien raar, maar we zullen het even uitleggen… Het kan natuurlijk zo zijn dat een supermarkt gemiddeld goedkoper is, maar dat wilt niet zeggen dat deze ook voor JOU goedkoper is.

Waar de ene week de kaas in de Plus Folder in de aanbieding is, zal je zien dat de week erop diezelfde kaas in de Coop Folder goedkoper is.

Zoals je kunt zien maakt dit deze vraag natuurlijk onmogelijk te beantwoorden voor jou specifieke situatie. Die paar euro extra korting kan betekenen dat je de ene week beter bij de Plus boodschappen kan doen, en de andere week bij de Coop.

 

Dus, welke is het goedkoopst?

Onderzoek van de consumenten bond heeft deze vraag op een goede manier aangepakt. Zij hebben de vraag opgesplitst in huismerk producten en A-merk producten. Verassend genoeg scoort geen een van de traditionele supermarkten de hoogste prijs voor A-merk producten. Picnic blijkt hier het goedkoopst in te zijn.

We zien we dat Aldi en Lidl de goedkoopste huismerk producten hebben.

 

Hoewel winkels als bijvoorbeeld jumbo altijd lage prijzen hebben, blijkt het gemiddelde niet goedkoper te zijn dan de eerder genoemde supermarkten.

 

Maakt het nog uit?

Niet altijd… Je praat meestal over enkele eurocent per product, vele waarvan dan toch net wat duurder uitvallen als bij een andere supermarkt. Over het algemeen zal het niet winstgevend zijn om langs alle supermarkten te gaan voor de beste prijzen. Dit kost meer tijd en moeite dan dat het waard is.

Het is wel de moeite om slim in te slaan, goed de verschillende winkelfolders in de gaten te houden en ietsjes meer in te kopen wanneer de aanbiedingen goed vallen. Zo bespaar je een hele hoop zonder teveel tijd er aan kwijt te zijn.

 

Zoals je kunt zien is de vraag van welke supermarkt het goedkoopste is niet makkelijk te beantwoorden. De consumentenbond heeft het goed aangepakt, maar of het daadwerkelijk iets uit maakt is weer een heel ander verhaal. Door slim boodschappen te doen en tijd te besparen verdien je over het algemeen meer dan door te veel zoeken.

https://folderbode.nl