5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Tandenpoetsen met bamboe tandenborstel voor kinderen

Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen met een bamboe tandenborstel voor kinderen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Hoe leer je dan een kind goed tandenpoetsen met een bamboe tandenborstel voor kinderen?

Leren tandenpoetsen

Kinderen tot ongeveer 10 jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Poets daarom de tanden en kiezen bij kinderen tot die leeftijd ten minste 1x per dag na, ook als je kind elektrisch poetst. Met het napoetsen met een bamboe tandenborstel voor kinderen maak je tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen met een bamboe tandenborstel voor kinderen een goede gewoonte.Het is voor iedereen, dus ook voor (kleine) kinderen, belangrijk om 2x per dag 2 minuten de tanden te poetsen. Poets ‘s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapen gaan met een bamboe tandenborstel voor kinderen. Laat je kind ook zelf zijn tanden poetsen, hij moet het natuurlijk wel leren! Laat kinderen als ze eraan toe zijn bijvoorbeeld ’s morgens alleen poetsen.

Tandenpoetsen bij kinderen, waarmee doe je dat?    

Gebruik een tandenborstel met een kleine borstelkop met zachte haren, zoals een bamboe tandenborstel voor kinderen.. Zo kom je overal makkelijk bij. Zodra kinderen een tandenborstel  zols een bamboe tandenborstel voor kinderen kunnen vasthouden, kunnen ze ook elektrisch poetsen. Er zijn speciale elektrische tandenborstels en opzetborstels voor kinderen. Die zijn kleiner en daarom geschikt voor de kindermond. Poetsen met een elektrische tandenborstel is niet beter maar kan bijdragen aan de motivatie om het gebit goed te verzorgen. Kies een tandpasta met fluoride. Fluoride zorgt voor de versterking van het glazuur.

 

https://byolive.org/collections/bamboe-tandenborstels