5-S Webgids
Image default
Dienstverlening

Zijn er andere mensen dan een begrafenisondernemer die me kan helpen bij het plannen van een begrafe

Je hebt waarschijnlijk een begrafenisondernemer nodig om je te helpen bij het regelen van het lichaam, maar in veel staten is dit niet verplicht. Als je in een gebied woont waar huisbegrafenissen en begrafenissen mogelijk zijn, kun je misschien het grootste deel van de voorbereiding zelf aan. Zie onze pagina over thuisbegrafenissen en begrafenissen . Voor zover het regelen van de ceremonie, zou je kunnen vinden dat je zou willen werken met een begrafenis celebrant. Een begrafenis-celebrant is een opgeleide professional wiens taak het is om u te helpen bij het plannen van het soort ceremonie dat u wenst. Ook moet je kijken of je gebruik maakt van een kapitaal begrafenisverzekering of een natura begrafenisverzekering om te weten wat er gedekt wordt.

Hoe beslis ik of crematie geschikt is voor mij of mijn geliefde?

Tegenwoordig besluit ongeveer de helft van de mensen dat crematie de juiste keuze voor hen is. Het al dan niet cremeren is een persoonlijke beslissing die alleen jij kunt nemen. De beste manier om een ​​geïnformeerde beslissing te nemen, is door er zoveel mogelijk over te leren. We hebben een uitgebreid gedeelte met informatie over crematie die u kan helpen begrijpen hoe het proces werkt en welk soort vragen u moet stellen om te bepalen wat goed voor u is. Bezoek onze crematie sectie .

Moet ik een begrafenis hebben?

Nee! Je hoeft geen begrafenis te hebben. Voor sommige mensen heeft een herinneringsdienst (geen lichaam is aanwezig) de voorkeur. Voor anderen is er helemaal geen ceremonie. De manier waarop je herdenkt, is geheel aan jou.

 

Moet ik de politie bellen als er thuis een sterfgeval is?

U hoeft de politie misschien niet op de hoogte te stellen wanneer er thuis een overlijden is. Precies wie u belt, hangt af van de omstandigheden van de dood. Ga naar onze pagina Eerste oproep  voor meer informatie over wie u moet bellen als iemand is overleden.

Stappen in het begrafenisplanningsproces

Eerste oproepen

Voer de “eerste oproepen” uit om de juiste partijen op de hoogte te stellen en de overledene te laten verwijderen van de plaats van overlijden. Zie  eerste oproep .

Overleden Vervoer

De eerste oproep resulteert in een eerste overdracht van de overledene van de plaats van overlijden naar een rouwcentrum of andere faciliteit. In sommige gevallen kan een tweede overdracht vereist zijn, hetzij lokaal naar een andere begrafenisonderneming of naar een andere stad. Zie  Overleden transport .

Pre-Arrangementen

Bepaal of de overledene een vooraf afgesproken begrafenisplan heeft achtergelaten. Een vooraf afgesproken plan specificeert in het algemeen de uitvaartverzekeraar die de overledene heeft geselecteerd.

Uitvaartdiensten

Maak een afspraak met een begrafenisondernemer om afspraken te maken voor de uitvaartdiensten. Tijdens de vergadering, zal je bespreken hoe de overledene zal worden verzorgd, of je een begrafenis of crematie zult hebben, en welk soort ceremonie zal worden gehouden. Zie Regelingconferentie .

Begraafplaats regelingen

Als de overledene begraven wordt en het begraafplaatsenbezit nog niet is gekocht, moet u een afspraak maken met functionarissen van de geselecteerde begraafplaats om bezittingen te kopen (bijvoorbeeld een grafgraf, crypte, een nis voor een urn). De begrafenisondernemer kan deze afspraken wellicht namens uw familie maken. Zie begraafplaatsen .

 

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisverzekering/