5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Zo creëer jij een mega gezellige eetkamer!

De eetkamer is zonder twijfel een hele belangrijke ruimte in het huis. Mogelijk heb je hier al veel tijd doorgebracht. Denk aan het thuiswerken, ontbijten en natafelen met vrienden en familie. Wil jij jouw eetkamer ook opnieuw inrichten om klaar te zijn voor weer heel wat leuke momenten? Maak dan gebruik van de onderstaande ideeën! 

Ga voor een hoog contrast

In de eetkamer is het leuk om een hoog contrast te creëren, dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om een contrast te maken met behulp van kleuren. Denk hierbij aan witte muren met wat donkerdere kleuren meubels, dit zou je natuurlijk ook kunnen omdraaien. De wanden verf je in een mooie tint. Je kunt ook voor contrast kiezen bij de eettafel. Dit kan door gebruik te maken van epoxy. Wanneer je giethars vloeibaar medium koopt, kun je een houten tafel laten pimpen. Je zou hier dan voor een kleur kunnen kiezen. De opties zijn dus eindeloos.

Een kachel in de eetkamer

Wanneer er in je huidige eetkamer al een open haard zit, heb je geluk. Je hoeft dan in principe niet eens naar dit idee te kijken, al is het nog wel leuk om de open haard extra in de schijnwerpers te zetten. Laat dit echt de blikvanger zijn van deze belangrijke ruimte. De kans is daarentegen groot dat je eerst nog een open haard moet plaatsen in de eetkamer. dit is een dure investering, maar het geeft zoveel sfeer dat het zeker de moeite waard kan zijn. Vooral in het koude Nederland is het lekker om na te tafelen in de avond bij een vuurtje. 

Decoratie op tafel

Buiten dat er pannen met eten op tafel komen, is het ook leuk om iets van decoratie op de tafel te zetten. Denk aan een mooie vaas, een dienblad met kaarsen of een leuke trendy fruitschaal. Het is ondertussen ook al een tijdje hip om gebruik te maken van vintage voorwerpen. Ook aan je eetkamer kan je iets vintage toevoegen. Om dit idee daadwerkelijk te gebruiken in je huis zou je naar een tweedehandswinkel kunnen gaan bij jou in de buurt om vintage decoratie items te kopen.