5-S Webgids
Bedrijven

Zoekmachine optimalisatie in WordPress

Wil jij meer bezoekers op jouw WordPress website? Dan krijg je hier wat tips, om al snel meer bezoekers te krijgen. Daarbij gaat het natuurlijk ook om de juiste zoekwoorden of zinnen.

SEO Sittard

Als je bijvoorbeeld gevonden wil worden op de zoekterm ‘SEO sittard‘ is het van belang dat je op jouw website daar ook relevante informatie over hebt. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat ander websites naar jouw website linken. Dus als een blog in de woorden ‘SEO sittard’ een link heeft die naar jouw website gaat, dan is dat goed voor de waarde van jouw website in Google. Kort gezegd: je kunt zo een hogere positie krijgen in Google. En, dat zorgt natuurlijk voor meer websitebezoekers.

Met alleen SEO Sittard posten kom je er niet. Heb je bijvoorbeeld een pagina die volledig gaat over SEO Sittard, dan moet bijvoorbeeld de tekst ook echt waardevolle content bieden. Daarnaast moet je de SEO-gegevens goed hebben ingevuld: denk daarbij bijvoorbeeld aan de metatag en de titletag.

Wil je weten wat voor jouw bedrijf relevante zoektermen zijn? Kijk dan ook op de website van Ubersuggest. Daar kun je een zoekwoord invoeren (waarvan jij denkt dat bezoekers hierop zouden kunnen zoeken). Bij ubersuggest zie je dan wat het zogenaamde zoekvolume is. Het zoekvolume is hoeveel mensen per maand op deze zoekterm zoeken. Soms blijkt er gewoon niet te worden gezocht op de zoekterm die je in gedachten hebt. Dat is natuurlijk waardevolle informatie.

Yoast SEO

WordPress kent een gratis te downloaden plug-in ‘Yoast SEO’. Door de bolletjes op groen te zetten, wordt jouw SEO beter. Daarbij wel een kanttekening. Yoast SEO is niet heilig. Je titel moet pakkend genoeg zijn om op te klikken. Ook het aantal tekens voor de metaomschrijving en voor de titletag klopt niet helemaal. Er zijn andere online tools die dit beter doen.

https://web-wings.nl/seo-sittard/

Gerelateerde artikelen

Kwalitatieve workwear in Rotterdam

Belangrijke eigenschappen van een betrouwbare elektricien

Mijn 6 Tips voor jouw perfecte pubquiz thuis