5-S Webgids
Image default
Industrie

Zware graafmachines huren?

Van het verwijderen van een fundering tot het leggen van nieuwe leidingen onder het wegdek – het zijn slechts enkele voorbeelden van werkzaamheden die niet zonder een graafmachine uitgevoerd kunnen worden. Een graafmachine huren is een belangrijke stap om dergelijke werken tot een goed einde te brengen.

Graafmachines zijn machines die gebruikt worden om allerlei puin en materialen uit de grond te scheppen en zo een gat of greppel te graven. Er bestaan ontelbaar veel verschillende soorten, en wat meer info daarover is hier dan ook op zijn plaats!

 

Alles over graafmachines

Als je op zoek bent naar de beste graafmachine voor de werken die jij wilt uitvoeren, dan kan het volgende overzicht je zeker helpen. Precies het goede materiaal vinden is niet altijd gemakkelijk. Dankzij het aanbod en advies van een speciaalzaak wordt het echter eenvoudiger. Hieronder een overzicht:

 

1. Een kleine graver voor kleinschalige werken

Eerst en vooral zijn er de kleine gravers, graafmachines die vooral in kleine straten maar ook tuinen en zelfs in panden gebruikt kunnen worden. Dergelijke machines zijn gemakkelijk wendbaar, maar toch sterk en duurzaam dankzij de stalen behuizing en rupsbanden. Daarbij kan er snel mee gegraven worden en is er weinig ruimte voor nodig.

 

2. Grotere graafmachines snel uitvoeren

Vervolgens zijn er ook de grotere modellen graafmachines die vooral buitenshuis gebruikt worden, bijvoorbeeld op kleine werven of in straten. Deze modellen hebben wat meer kracht en beschikken vaak ook over extra accessoires, zoals extra opzetstukken of een schuifblok. Er kan dus heel wat zwaarder werk mee uitgevoerd worden!

 

3. Zware graafmachines: kracht en veiligheid in één

Ten slotte zijn er natuurlijk de hele grote graafmachines, die 2 ton of meer wegen. De meeste van deze types zijn niet alleen sterker en hebben meer hefkracht, ook zijn ze beter beveiligd. Doorgaans beschikken ze over een zitplaats met overdekking en glazen bescherming, wat vooral op grote werven van pas komt. Ook deze modellen kunnen uitgebreid worden met andere kopstukken.

 

De beste kwaliteit graafmachine huren

Een graafmachine huren is essentieel als je het beste wilt halen uit kleine of grote werkzaamheden, van het leggen van een fundering tot het uitbreken van een wegdek. Vertrouw op de kwaliteit en duurzaamheid van een speciaalzaak voor een graafmachine huren en die werken worden meteen een stuk eenvoudiger!