5-S Webgids
Image default
Verbouwen

6 tips voor een vlekkeloze badkamerrenovatie

Als bouwexpert wordt me geregeld de vraag gesteld of ik geen tips heb over het renoveren van badkamers. Natuurlijk heb ik die, ik renoveer geregeld mee in badkamers en dit is wat ik eruit geleerd heb:

 

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Een badkamerrenovatie begint bij een goede voorbereiding. Er vallen dan ook heel wat beslissingen te maken. Een douchebad, of allebei? Met of zonder toilet? En voor welke badkamerstijl ga je? Met de juiste keuzes geraak je al een heel eind.

Ook je budget bepaal je best op voorhand. Denk goed na wat je wil en kan besteden. De prijs zal hoger uitkomen naarmate je duurdere materialen en badkamermeubels kiest. Reserveer op voorhand ook altijd een bedrag voor onvoorziene kosten, bijvoorbeeld om die ene leiding dan toch te vervangen. Waterleidingen zijn trouwens cruciaal en dienen goed nagekeken te worden.

 

2. Kies de juiste materialen

Welke materialen wil je in je badkamer? Tegels? Beton ciré? Een houten vloer? Je kan tegenwoordig kiezen uit een brede waaier van mogelijkheden voor de vloer, wanden en het plafond. Vraag me gerust om vrijblijvend advies. Ik kan je tips en informatie geven en vertel je graag meer over de voor- en nadelen. Houd bij een badkamerrenovatie vooral rekening met het functionele, het esthetische is altijd ondergeschikt.

 

3. Praktisch of luxueus?

Heb je enkel oog voor het praktische of wil je graag gaan voor een luxueuze badkamer met alles erop en eraan? Tegenwoordig komen interieurtrends zo snel op de markt dat wastafels, douchecabines en badkuipen snel gedateerd zijn. Wanneer je de renovatie van je badkamer als een investering voor de lange termijn ziet, geef je misschien beter wat meer uit. Duurdere materialen en modellen gaan vaak langer mee en ‘overleven’ trends.

 

4. Maak een plan

Wat komt er precies in je nieuwe badkamer, en waar? Maak een grondplan om een idee te krijgen van de indeling. Zo weet je op voorhand hoeveel ruimte je nodig hebt voor je sanitaire meubels en hoeveel deze mogen afwijken van de standaardmaten. Ben je niet zo handig? Huur mij in, ik help je graag met het opstellen van een plan voor je badkamerrenovatie!

 

5. Begin op tijd

Uiteraard wil je niet dat de werken vertraging oplopen, zeker niet bij een badkamerrenovatie. Daarom stel je best een realistische planning op. Houd er ook rekening mee dat levertijden van sanitaire meubels soms behoorlijk kunnen oplopen.

 

6. Zoek een ervaren renovatiespecialist

Liever geen onaangename verrassingen? Kies een ervaren renovatiespecialist en geef alle verbouwingsstress uit handen. Contacteer me gerust en volledig vrijblijvend voor advies of een offerte. Samen maken we er wat moois van.

http://www.xavierdebouwexpert.be/nl/blog/renoveren/een-spiksplinternieuwe-badkamer-in-10-werkdagen/