5-S Webgids
Image default
Beauty en verzorging

Acne op latere leeftijd

In de pubertijd krijgen veel pubers met puistjes en acne te maken. Na enige tijd gaat dit meestal wel over. Daarnaast kan het gebruik van de pil bij vrouwen een positieve invloed hebben op de acne en wordt dan wel eens aangeraden door huisartsen bij heftige acne.

In sommige gevallen kan het na de pubertijd nog steeds een nare kwestie zijn. Ook op latere leeftijd kun je namelijk last hebben van acne. Er is niet één middeltje wat goed werkt tegen acne en het kan erg moeilijk zijn om dit op te lossen. Zo kan je puistjes ook verbergen met make-up maar dit lost het probleem niet echt op.

Vezels

Vezels zijn een belangrjike voedingsbron en kunnen ervoor zorgen dat je acne verminderd. Te weinig vezels zorgen ervoor dat je darmen iets minder goed gaan werken. Hierdoor blijven er stoffen achter in je lichaam, die er eigenlijk niet horen.

Door je darmen regelmatig te reinigen kan dit verholpen worden. Dit kun je doen door veel water te dirnken en veel producten met vezel te eten. Denk hierbij aan havermout en lijnzaad.

Teveel schoonmaken

Er bestaat zo iets als je gezicht te veel schoon te maken. Door je gezicht meerdere keren te reinigen op een dag, wordt de zuurgraad van je gezicht aangetast. Hierdoor kunnen bacteriën makkelijk hun gang gaan in je poriën en kan er sneller acne ontstaan.

Door je gezicht schoon te maken met producten die veel zink bevat, kan je huid makkelijk en goed herstellen. Hierdoor zal er uiteindelijk minder acne kunnen ontstaan, waardoor de problemen opgelost kunnen worden.

https://www.prettyme.be