5-S Webgids
Gezondheid

ADD: Wat doet het met mensen?

ADD is een stoornis die veel voorkomend is in onze samenleving. Het staat voor Attention Deficit Disorder, maar wat houdt het precies in en wat zijn de symptomen? In deze blog lees je alles over de stoornis ADD.

Concentratie

Het primaire probleem van mensen met ADD is de concentratie. Ze vinden het vaak moeilijk om hun aandacht ergens bij te houden, met name als ze deze taak niet zo interessant vinden. Ze kunnen zich daardoor slecht concentreren en raken snel afgeleid, waardoor ze de taak dan ook vaak niet afmaken. Anderzijds kunnen ze zich vaak juist heel goed concentreren op taken die ze écht leuk vinden om te doen. Als ze hiermee bezig zijn vliegt de tijd voor ze en storten ze zich er volledig in.

Planning

Doordat mensen met ADD vaak een slechte concentratie hebben, loopt alles vaak een beetje door elkaar in hun hoofd. Ze hebben dan ook behoefte aan een duidelijke, strakke planning en wanneer ze zich hier niet aan houden gaat het dan ook vaak helemaal fout. Ze raken het overzicht kwijt en hebben moeite met het afmaken van de taken die ze voor die dag gesteld hadden. Mensen met ADD hebben dus extra aandacht nodig bij het volgen van hun planning.

Oplossingen

Voor mensen met ADD is het belangrijk om de structuur te bewaren. Zolang ze vooraf een duidelijke planning maken en zich hier ook aan houden, zal het goed met ze komen. Sommigen kiezen ervoor om naar de huisarts te gaan. Hier kunnen ze vaak medicatie krijgen die hun concentratie kan bevorderen, of ze kiezen voor het gebruik van research chemicals voor hun concentratie.