5-S Webgids
Vervoer en transport

Algemene informatie over autoverzekeringen

Het doel van deze informatieve site is het verstrekken van informatie welke kan helpen bij het afsluiten van een autoverzekering; het maken van een keuze tussen de verschillende autoverzekeringsvormen en autoverzekeraars. Zo worden op deze site verschillende autoverzekeringsvormen en autoverzekeringbegrippen uiteengezet. Daarnaast wordt ingegaan op de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars en wordt uiteengezet hoe de hoogte van de verzekeringspremie wordt bepaald.

In Nederland heeft iedere eigenaar van een auto de verplichting om deze te verzekeren. Op zich is dit niets bijzonders, ieder ontwikkeld land kent deze verplichting. Deze verplichting komt voort uit de aansprakelijkheid die men heeft in het geval men schade veroorzaakt aan bijvoorbeeld een andere auto. Stel iemand rijdt een Volvo 340 uit 1992, een auto met een dagwaarde van zo’n € 400,=. De eigenaar van deze Volvo 340 maakt het niets uit als deze auto schade oploopt, toch is de eigenaar van deze auto verplicht een autoverzekering af te sluiten. Bij een aanrijding met deze Volvo 340 zou de bestuurder namelijk schade kunnen veroorzaken aan andere auto’s, of erger nog: aan andere weggebruikers. De schade welke de eigenaar van de 340 uit dit voorbeeld veroorzaakt zal bij hem verhaald worden. Om er zeker van te zijn dat veroorzaakte schade verhaald kan worden is iedereen verplicht zijn auto te verzekeren door middel van een
aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen, ongeacht de staat, leeftijd of waarde van zijn auto. Deze verplichting is overigens wettelijk geregeld in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen.
De boete voor onverzekerd rijden is pittig te noemen, namelijk € 380,-

Autoverzekeringsvormen

Er zijn drie autoverzekeringsvormen welke van elkaar verschillen in mate van dekking, deze drie verzekeringsvormen zijn: de aansprakelijkheidsdekking, de beperkt cascodekking en volledig cascodekking. De aansprakelijkheidsdekking is de minimale dekking die voor iedereen verplicht is.

Naast deze drie niveaus van dekking worden op de website aanvullende verzekeringen aangeboden. De aanvullende verzekeringen welke iedere verzekeraar in zijn dienstenpakket heeft zijn ongevallen inzittenden, schade inzittenden en rechtsbijstand. Daarnaast zijn er soms, afhankelijk van de verzekeraar, nog extra aanvullende verzekeringen mogelijk zoals een noclaimbeschermer.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/autoleningen-in-nederland/

Gerelateerde artikelen

Frigo meer dan vervoerder van diepgevroren levensmiddelen

Aanhangwagen met dubbele of enkele as

Verhuizen tijdens de feestdagen