5-S Webgids
Image default
Tuin en buitenleven

Aluminium veranda versus houten veranda

Er bestaan veel verschillende soorten veranda’s. Zo bestaan er glazen veranda’s, veranda’s van aluminium, maar ook veranda’s van hout en overkappingen. In deze blog zullen wij ingaan op het verschil tussen een aluminium en een houten veranda.

Grote voordeel van een aluminium veranda

Een aluminium veranda is onderhoudsarm. Dit komt doordat aluminium een oxidelaagje bevat, wat er voor zorgt dat het materiaal bestendig is tegen water en lucht. Dit maakt een aluminium veranda gelijk corrosiebestendig, wat betekent dat het niet zal gaan roesten. Hierdoor is een aluminium veranda  weerbestendig en kan daardoor makkelijk alle seizoenen aan.  Ook is aluminium een veelzijdig materiaal. Het is heel sterk, maar daarnaast ook licht in gewicht. 

Grote voordeel van een houten veranda

Ook een houten veranda kent niet veel nadelen. Het enige nadeel is dat de veranda onderhoud vergt. Het hout wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Hierdoor kan het hout veranderen in kleur, wat het wel een natuurlijke uitstraling geeft. Om het hout te beschermen en sterk te houden is het van belang om om de zoveel jaar het hout te onderhouden met een hoogwaardige grondlaag of houtolie. Het voordeel van hout is dat een houten veranda een gezellige, natuurlijke en warme uitstraling geeft. Het voordeel van een houten veranda is dat het in veel verschillende stijlen kan worden gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan modern, strak, landelijk of klassiek. Ook bestaat er een ruime keuze aanbod uit verschillende soorten hout, waardoor u de veranda goed op de stijl van uw eigen woning kunt aanpassen. 

Aluminium veranda versus houten veranda

Een veranda gemaakt van aluminium is gemakkelijk in onderhoud. Aluminium is een stevig materiaal dat roest en brandbestendig is. Een aluminium veranda heeft minder mogelijkheden in het ontwerp en uitstraling. U komt namelijk altijd uit op een strakke en moderne uitstraling. Een houten veranda heeft wel veel mogelijkheden in verschillende designs.  Het heeft een warme, gezellige maar ook natuurlijke uitstraling.  Het nadeel is dat hout leeft, en dus om de zoveel jaar behandeld dient te worden. 

Welk materiaal kiezen?

Beide veranda’s hebben zo hun voor- en nadelen. Welke veranda het beste bij u en in uw tuin past is volledig persoonsafhankelijk. Wilt u graag een strak en modern design en heeft u graag weinig onderhoud aan uw veranda? Dan is een aluminium veranda het meest ideaal. Houdt u van een gezellige, natuurlijk ogende veranda en vindt u het niet erg om met enige regelmaat de veranda te onderhouden? Kijk dan eens bij het assortiment aan houten veranda’s.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/