5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Mobiele airco kopen

Waarom een mobiele airco kopen?

Mobiele airco’s zijn in twee verschillende versies te koop, we bespreken hier de blok versie. Een block mobiele airco is precies wat het is, een mobiele airco die uit één (mono) stuk (block) bestaat. Dit in tegenstelling tot de mobiele split-unit airco die uit twee verschillende delen bestaat, een binnen deel en nog een buiten deel. De meeste mobiele airco’s staan op kleine verplaatsbare wieltjes. Dat is makkelijk voor het verplaatsen van de mobiele airco. Dat mag ook wel want met gewichten tussen de 25 en 30kg zouden ze anders niet zo mobiel zijn.

Het grootste voordeel van een block airco is dat alles in één apparaat zit en je hem overal kan gebruiken waar je de ruimte wilt koelen. In dit voordeel schuilt ook gelijk weer het grootste probleem, de verschillende onderdelen van een airco maken best wat geluid en als alles in één apparaat zit dan maakt dat voor sommige flink wat geluid. Zo veel zelfs dat het bij goedkopere mobiele airco’s als hinder wordt ervaren. De grootste geluidsmakers zijn de compressors en die zitten bij een split-unit systeem buiten waardoor je die niet snel hoort. Maar bij de monoblock mobiele airco’s zit die compressor in het apparaat zelf, hierdoor kan hij soms wat geluid maken wat voor de consument als hinder wordt ervaren. Er zijn ook stille mobiele airco’s waar dit probleem wordt weggehaald. 

Waar moet je op letten als je een mobiele airco wilt kopen?

Waar zal je als consument op moeten letten als je een mobiele airco wilt kopen? Deze vraag komt veel voor bij consumenten. Dus op welke onderdelen zou jij als consument op moeten letten?

Het belangrijkste onderdeel waar een consument op zou moeten letten is het koelvermogen van de mobiele airco. Het koelvermogen bepaalt namelijk de kracht van de mobiele airco en welke ruimtes hij zou kunnen koelen. Hoe meer koelvermogen de mobiele airco heeft hoe groter de ruimte is die hij kan koelen. Veel consumenten kopen een airco van 12000 BTU of meer. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig. De verkopers hopen namelijk dat de duurste airco wordt verkocht terwijl de consument deze vaak niet nodig heeft. Veel consumenten kopen een mobiele airco in het hoogseizoen dit kunt u beter vermijden. De prijzen van de mobiele airco’s gaan flink omhoog. In het voorseizoen kunt u vaak nog gebruik maken van een mobiele airco aanbieding. Dit scheelt een hoop kosten en u heeft alsnog een lekker gekoelde woning!

https://mobieleaircoaanbieding.nl/