5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Antislipmat voor in huis

De meeste mensen lopen thuis lekker gemakkelijk op blote voeten, sokken of sloffen. Nou zul je op blote voeten of sloffen meestal niet zo snel uitglijden, maar met sokken op een houten, betegelde of zeilen vloer lopen is vragen om ongelukken. Het is glad. En je hoeft maar één misstap te doen of je ligt lang uit op de vloer met alle gevolgen van dien. Niet voor niets waarschuwt het Rode Kruis mensen over de vele ongelukjes die gewoon thuis gebeuren. Mensen zien de gevaren niet, tot dat het te laat is.

Voorkomen is beter dan genezen. En dat geldt ook voor ongelukjes in huis.  Maar hoe kun je nu voorkomen dat je thuis uitglijdt? In dit blog wil ik je hier graag meer over vertellen. Er zijn namelijk hele eenvoudige middeltjes te gebruiken. Laten we ze stap voor stap benoemen:

1) Als eerst moet je zorgen voor een opgeruimde vloer. Wie is er niet eens op een Lego blokje van de kinderen of een knikker van de katten gestapt? Het is niet alleen pijnlijk maar kan zeker ook een ongeluk veroorzaken. Zorg dus altijd dat na het spelen de vloeren weer worden opgeruimd.

2) Laat het hele gezin op antislipsokken lopen. Antislip sokken zijn sokken met een rubberen profiel aan de onderzijde. Dit profiel zorgt ervoor dat een gladde vloer in eens stroef aan voelt. Met antislip sokken voel je een duidelijke grip en dat voelt prettig aan. Er bestaan antislip sokken voor kinderen en volwassenen. Zorg altijd dat je een paar setjes in huis hebt.

3) Gebruik antislip matten op gladde vloeren. Met name in de badkamer kan het nog wel eens glad zijn. Met een antislipmat op de badkamervloer en een antislip mat in de douchecabine zorg je voor een veilige ondergrond. Voor douche of badkuip adviseer ik je een douchematje met zuignapjes te kopen.  Deze hechten zich goed vast en hier kun je veilig op staan tijdens het badderen of douchen.

4) Zijn de traptreden ook glad? Neem dan maatregelen om op elke trede een antislip tape te plakken. De antislip trap tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meeste mensen kiezen voor de transparante vorm aangezien deze niet zo opvallend is. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon accentueren door voor een gele of zwarte antisliptape te kiezen. Antislip tape werkt heel goed op trappen in huis waar mensen met gladde schoenen of sokken vaak de trap af rennen. Maar er bestaat ook antislip tape voor buiten. Stoepen en trappen kunnen namelijk ontzettend glad worden als ze nat worden. Met name voor buiten wordt een opvallende kleur tape aangeraden. Zo’n opvallende tape zorgt voor extra oplettenheid.

5) Antisliptapijt? Ja ze bestaan hoor! Heb je een vloerkleed of tapijt die soms over de vloer glijdt? Voorkom het glijden van kleden door er simpelweg een antislipkleed onder te leggen. Er bestaan speciale rubberen kleden die heel dun zijn. Deze leg je tussen de vloer en je tapijt. En dit rubberen kleed zorgt ervoor dat het vloerkleed in de kamer niet kan glijden. Zorg ook altijd dat randjes van tapijten niet omkrullen. Want dat is nou weer net iets waar je lelijk over kunt vallen. Antislipkleden en matten vind je onderondere bij Antilsipmatkopen.nl