5-S Webgids
Image default
Auto’s en Motoren

Auto met schade verkopen? Zo doe je dat

Je bevindt je in de situatie dat je zit met een auto die schade heeft en je wil hier graag vanaf, het liefst tegen een redelijke vergoeding. Een Schadeauto verkopen hoeft gelukkig niet erg lastig te zijn, helemaal niet wanneer je je schadeauto verkoopt aan een bedrijf. Hieronder lees je hoe het verkopen van een schadeauto in zijn werk gaat, tevens worden wat nuttige tips gegeven die er voor gaan zorgen dat je binnen een korte tijd van je schadeauto af bent tegen een mooie en eerlijke vergoeding.

Bepaal eerst hoeveel schade de auto heeft

Niet elke schadeauto heeft natuurlijk evenveel schade. Voordat je kijkt naar hoe je de verkoop gaat organiseren, is het van belang enigszins vast te stellen hoeveel schade je auto heeft. Een auto die total-loss is en nooit meer zal kunnen rijden onderscheidt zich van een auto die slechts een paar krassen of deuken heeft. Aan de hand van de hoeveelheid aan schade kun je gaan bepalen of je de auto met of zonder schade verkoopt. Gaat het om een paar grove krassen? Overweeg dan de auto schadevrij te maken alvorens verkoop, dit kan de waarde ten goede komen. Als het om serieuze schade gaat, denk aan motorschade, dan is het wellicht verstandig om de auto gewoon als schadeauto te verkopen.

Bepaal waar en hoe je de auto gaat verkopen

Als het gaat om de verkoop van een schadeauto heb je over het algemeen twee keuzes: je regelt zelf de verkoop of je verkoopt het aan een bedrijf die vervolgens zelf kijkt wat ze met de auto doen. Wanneer je zelf, particulier, de verkoop regelt heb je alles in de hand, maar het kost vaak veel tijd en het biedt niet altijd evenveel zekerheid. Daarnaast krijg je vaak veel lage biedingen en moet je geregeld in onderhandeling gaan met vreemde mensen voor je deur. Een alternatief is het verkopen aan een bedrijf. Dit biedt in tegenstelling tot particulier verkopen veel zekerheid. Je weet namelijk precies wat je voor de auto krijgt en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Zo bespaar je tijd en moeite.

Een voorbeeld van een goed bedrijf dat je schadeauto kan kopen is inkoopschadeauto.nl, zij bieden je een eerlijke en kloppende prijs aan. Inkoopschadeauto.nl komt zelfs je auto ophalen waar nodig of gewenst. Zo wordt een Schadeauto verkopen erg comfortabel en zorgeloos.