5-S Webgids
Image default
Dienstverlening

Wek interesse bij je doelgroep met social media

In welke business zit jij? Verkoop je je eigen kunst? Ben je coach? Verhuur je kamers? Wat je ook doet, het is handig als je online te vinden bent. Met een eigen website én op sociale kanalen. Social media bureau Your Business Online kan tips en adviezen geven.

Vaak online voor nieuws en entertainment

Iedereen -een paar uitzonderingen daargelaten- is online vandaag de dag. Als we kijken naar de tijd die we per dag online zijn, is er jaar in jaar uit een stijgende lijn te zijn. Het gemiddelde wereldwijd lag in 2012 op 1,5 uur per dag. Anno nu is dat rond de 2,5 uur per dag. De meeste tijd wordt besteed aan Facebook, Instagram en YouTube. Nu zijn er per regio nogal wat verschillen. Je zou het misschien niet verwachten, maar dit is de top 5 van landen waar de inwoners het langst online zijn:

  • Filipijnen (ruim 4 uur per dag)
  • Brazilië (circa drie uur en 45 minuten per dag)
  • Colombia (ruim drie-en-een-half uur per dag)
  • Nigeria (ruim drie-en-een-half uur per dag)
  • Argentinië (bijna drie-en-een-half uur per dag).

Waarom zitten we online en wat doen we dan? Reden nummer één is dat we op de hoogte willen blijven van wat er allemaal speelt. We houden het nieuws bij en checken de laatste trends. Daarnaast vinden we het interessant om familieleden, vrienden, collega’s en niet te vergeten idolen te volgen. Vermaak speelt ook een grote rol: we willen geëntertaind worden.

Verstrek de band met je doelgroep door social media

Wil jij de band met jouw afnemers verbeteren of intensiveren? Doe dat online. Verzin een leuke actie, regel een sale of lanceer een nieuw product of aanvullende dienst. Doe iets anders dan ‘normaal’ en je zult opvallen. Het gaat erom dat je de nieuwsgierigheid van je doelgroep wekt. En natuurlijk is het zaak die interesse vervolgens boven verwachting te belonen. Hoe dit er in de praktijk concreet uitziet, hangt af van de niche waarin jij werkzaam bent. Het is sowieso raadzaam om je op meerdere platformen te laten zien. De meer zakelijke connecties informeer je bijvoorbeeld op LinkedIn. Toffe filmpjes plaats je op YouTube. Mooie foto’s post je op Instagram. Et cetera. Meer weten? Wil je je social media uitbesteden? Neem snel contact op met Your Business Online!

https://yourbusinessonline.nl/