5-S Webgids
Image default
Financieel

Beleggen in grondstoffen en bitcoins

Beleggen in grondstoffen en Bitcoins

Handelen in CFD’s is door de hefboomconstructie erg risicovol. Je kunt in rap tempo je belegde vermogen kwijtraken. Gelukkig behandelt CFDHandel.eu de vele aspecten van deze vorm van beleggen. CFDHandel.eu verwijst naar diverse demo’s waarmee je voorzichtig kennis kunt maken met beleggen in CFD’s. Beleggen in CFD’s is mogelijk middels aandelen, maar ook forex (Foreign Exchange), grondstoffen (olie, goud, en meer) en Bitcoins. Alle manieren hebben hun eigen voordelen en risico’s. Om een goede keuze te kunnen maken, wordt elke mogelijkheid toegelicht.

 

Beleggen in grondstoffen

Waar je bij aandelen in principe stukjes van een bedrijf koopt, handel je bij grondstoffen in bijvoorbeeld suiker, olie, goud, en meer. Zo is goud redelijk waardevast. Verder wordt deze grondstof schaarser, terwijl de vraag toeneemt. Met andere woorden, ook de prijs gaat omhoog. Een manier is gebruik te maken van CFD’s waardoor je met minder geld meer aandelen kopen kunt. Als de hefboom bijvoorbeeld 10 is, koop je met 1.000 euro voor 10.000 euro goud in. Mocht de waarde met 5 procent stijgen, krijg je dus 500 euro in plaats van 50 euro.

 

Beleggen in Bitcoins

Op dezelfde manier kun je beleggen in Bitcoins. Al zijn er risico’s verbonden aan handelen middels CFD’s. Op CFDHandel.eu worden de risico’s besproken. In zekere zin is handelen in Bitcoins hetzelfde als handelen in valuta, aangezien Bitcoin een digitale valuta is. Bij betalingen in valuta komt echter geen bank of overheid aan te pas. Je kunt Bitcoins aanschaffen in ruil voor euro’s en weer terug verkopen. Dankzij deze dynamiek is het mogelijk in Bitcoins te beleggen. Daarnaast is het aantal Bitcoins ook nog eens beperkt. Er zijn er niet meer dan 21 miljoen.